Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун переконана, що основною причиною високої смертності серед українців є серцево-судинні захворювання. Про це стало відомо під час проведення брифінгу, присвяченого Національній конференції громадського здоров'я, повідомляє Хвиля.

Супрун розповіла: "Найчастіше українці помирають від серцево-судинних захворювань — майже 2/3 від усіх випадків смерті".

Уляна Супрун

Також глава Мінохоронздоров'я вважає, що запобігти цьому можна при дотриманні здорового харчування, регулярних фізичних навантаженнях, а також своєчасних візитах до лікарів.

Крім цього, як зазначила Супрун, на території нашої країни також дуже поширений діабет 2-го типу, який теж можна запобігти і лікувати без побічних ефектів – для цього потрібно стежити за своїм здоров'ям і прислухатися до порад лікарів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Уляна Супрун

Варто нагадати, що раніше Супрун говорила, що для здоров'я серцево-судинної системи слід відмовитися від куріння, займатися помірними фізичними навантаженнями принаймні 15 хвилин в день і вживати більше овочів, фруктів, а також здорових білків.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що реформа охорони здоров'я дає можливість лікарям самостійно вирішувати, приходити на виклик чи ні. Українці стурбовані тим, що медична допомога тепер стане менш доступною для них, а лікарі, навпаки, задоволені нововведенням. Громадянам нашої країни розповіли, як діяти, якщо медик не бажає до вас приходити.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун опубліковала покрокову інструкцію, як діяти, якщо ваш лікар порушив закон або завдав шкоди пацієнтові. Вона стверджує, що кожна людина має право на компенсацію, якщо вона задоволений роботою медиків.

Також "Знай.uа" писав, що в рамках медичної реформи питання виклику на будинок сімейного лікаря вирішується між пацієнтом і лікарем особисто, і на законодавчому рівні не врегульовано. В результаті українці вимушені давати лікарям гроші, лише б вони відвідали їх поза електронної черги. Медики ж, у свою чергу, скаржаться, що навантаження сильно зросло, а зарплата - ні, тому їм і доводиться брати з населення гроші.