Після окупації Криму Росією були громадяни, які сподівалися на світле майбутнє і безбідну старість, раділи такому очікуваному оновленню їх життя. Але, за фактом виявилося, що не все так солодко, як малювалося в їх фантазіях. Історії кримчан, що розчарувалися в житті з Росією опубліковані на порталі "Крим. Реалії".

Земляк автора Микола, морський офіцер України, завжди заздрив офіцерам в Росії, у яких великі зарплати, шикарні квартири, видані державою і щасливі дружини - домогосподарки. А сам Микола отримував в рази менше своїх російських колег, тулився в однушці і був змушений відправити на роботу молоду дружину. Він одним з перших здався без бою, я отримав призначення на Північний флот, де жив в глушині, харчувався мороженою картоплею і квашеною капустою, а дружина якби й хотіла, то не знайшла б роботу. У Білого моря він чекає-не дочекається виходу у відставку.

Літні люди бачили в російській окупації привид радянської стабільності, але їм не пощастило повернутися в молодість. Все, що їм компенсували за ці 5 років марних обіцянок - безкоштовний проїзд в траспорті, чому вони радіють.

"Віра Миколаївна, яка пропрацювала багато років у промтоварному магазині нашого району, в дев'яності стала підприємцем і зайнялася тією же торгівлею. Ось дванадцять років приватного бізнесу їй не зарахували в трудовий стаж." - пише автор.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Сама жінка розповідає: "Отримую соціальну пенсію 6200 рублів, суджуся другий рік з Пенсійним фондом, але поки тільки два роки відвоювала і надбавку в двісті рублів"

Найбільше автор шокований з ситуації батька одного з його друзів, який має пенсію у розмірі 12 тисяч рублів.

"Мій однокласник, так і залишився після школи в рідному Львові, усе життя протрубивший на дядька, отримує в перекладі на рублі вдвічі більше за мене, багаторічного власника малого підприємства! Дочка від першого шлюбу живе в Іспанії і кличе нас із другою дружиною в гості, а мені соромно зізнатися, що я жебрак пенсіонер – вона звикла, що батя при грошах, всім трьом своїм дітям завжди готовий підкинути грошенят. Ось тобі і заплив в «гавань» - розповідає чоловік.

Всі принади російського життя обертаються справжнім пеклом для кримчан. Це дуже гостро відчувається і в соціальній сфері, охороні здоров'я та освіті. Тривалість прийому лікарів від 45 хвилин до двох годин, а вузькі фахівці працюють в бюджетних поліклініках два-три рази в тиждень. Поліс обов'язкового медичного страхування виявився на перевірку обманкою: лікарів не вистачає, обстежень чекати місяцями, тому в гаманець тисячу – і на прийом до лікаря в приватний медцентр. І як би не скаржилися українці на вітчизняну медицину, але жителі Криму тепер про неї просто мріють.

"А я давно вже лікуюся в Краснодарі. Той же поліс, безкоштовний прийом, сучасне обладнання, а тут я вже задовбаласья платити приватникам" - розповідає провізор в місцевій аптеці.

Вчителям теж доводиться несолодко, адже вони зобов'язані не тільки давати знання, а й відповідати 36 стандартам проведення уроку.
"Донька давала недавно відкритий урок, і їй вдалося єдиною в своїй школі витримати всі 36 стандартів. Але вдома їй викликали« швидку"- скаржиться кримчанка.
Тепер жителі Криму усвідомлюють, що гучні обіцянки і політичні гасла не мають нічого спільного з реальним життям.

Нагадаємо, природа протестує: шокуючі наслідки будівництва Кримського моста показали на фото.

Як повідомляв "Знай.uа", інженер розповів про страшні жертви в результаті обвалення кримського мосту.