Користувачам ПриватБанку, які в Особистому кабінеті мали можливість оплачувати послуги через систему "Приват24", став тимчасово недоступний цей спосіб оплати.

Про це повідомляють ЗМІ.

У фінансовій установі відразу ж заявили, що тимчасова недоступність послуги пов'язана з через технічні проблеми, які могли відбитись на самих користувачах.

ПриватБанк
ПриватБанк

"Це пов’язано з тим, що при виборі даної опції користувачі потрапляли на фішинговий ресурс, який перенаправляв на сторонній сайт та міг вчиняти інші зловмисні дії", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Крім того у ПриватБанку розповіли, що процес було відключення відразу ж після фіксації аномальної функції. Через що лише мінімальна кіслькість абонентів постраждала від атаки.

"Одночасно з цим ми зв’язалися з представниками "ПриватБанку", які підтвердили факт стороннього втручання в роботу домену liqpay.com, що призвело до вищевказаної ситуації", – зазначають ЗМІ.

Наразі йде робота над відновленням нормальної роботи сервісу.

Також в установі порадили абонентам, які використовували цей спосіб оплати перевірити комп’ютери за допомогою антивірусів для того щоб не стати жертвою зловммисників.

ПриватБанк
ПриватБанк

Варто нагадати, що в Україні вводять нову систему розрахункових операцій. Вісім новітніх моделей програмних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій включили до реєстру в Україні.

Нагадаємо, державний банк "ПриватБанк" знову опинився у епіцентрі скандалу - цього разу конфлікт з клієнтом виник при оплаті послуги доставки вантажів "Нова пошта".

Як повідомляв "Знай.ua", Нацбанк затвердив 20-ку банків-партнерів, з якими буде торгувати безготівковою валютою у другому кварталі 2019 року. На заміну Укрсоцбанку, який покинув список уповноважених структур через своє злиття з Альфа-Банком, прийшов НБУ.

Також "Знай.ua" писав, що порушують норми закону "Про споживче кредитування" банки та інші фінустанови загнали українців у пекло. Численні дослідження показали, що при отриманні кредиту українці залишаються практично незахищеними.

Зеленський повинен розпустити Раду після перемоги - Катеринчук про вибори та президентство Порошенка