У середу, 10 квітня, стало відомо про те, що ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби в березні цього року підвищилися на 0,9%. Якщо рахувати окремо, то тютюнові вироби — на 1,3%, алкогольні напої — на 0,5%. Про це повідомляє видання Хвиля з посиланням на дані Державної служби статистики.

У цілому на споживчому ринку у березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Зазначається, що найбільше (на 2,4% і 1,7%) подорожчали овочі та фрукти.

Крім того, на 1,1-0,5% зросли ціни на продукти переробки зернових, хліб, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, сири та масло. При цьому яйця стали дешевше на цілих 5,0%, на 1,0-0,3% — свинина, молоко, сало, рис, соняшникова олія, а також яловичина.

Раніше повідомлялося, що українців чекає чергова хвиля подорожчання продуктів харчування. Скільки тепер потрібно віддати, щоб придбати необхідне. Про це розповів директор Української асоціації постачальників торговельних мереж голова Нацради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Через скорочення посівних площ під жито, виникає необхідність в імпорті даної культури, а це в підсумку впливає на формування ціни на продукцію хлібної корзини. Зафіксовано зростання ціни на житній хліб за літній період на 22%.

Нагадаємо, що напередодні сезону пікніків і "шашличного" відпочинку українців засмутили черговим подорожчанням. Так, у квітні ціни на м'ясо зростуть приблизно на піввідсотка.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні змінилися ціни на продукти харчування. Сильніше всього з початку року зросли в ціні банани і капуста. А от картопля, морква і сметана, навпаки, подешевшали.

Також портал Знай.uа писав, що Україна все більше експортує товару за кордон і входить до різноманітних рейтингів експорту тих чи інших продуктів. Однак у нас ціни на продовольчі товари не надто поступаються закордонним, а деякі товари взагалі коштують дорожче, ніж у сусідніх європейських країнах.