Під час Великого посту не варто купувати продукти, на яких можна зустріти напис "рекомендовано", "пісний" і т.д. Окрім завищених цін можна натрапити на ще одну халепу.

Як правило, такі продукти не лише кусаються ціною, а й шкідливі для здоров’я, оскільки часто на прилавках модна натрапити на фальсифікат. Усі розуміють, що не буває сиру без молока, чи шинки - без м'яса.

молочні продукти

Ціна

Маркування "рекомендовано в піст" виробники вказують на найпопулярніших товарах, і як наслідок, ціна на них підстрибує на 50-100% від реальної.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Соя за ціною м’яса

Піст - гарача пора для недобросовісних виробників. Вони активно наживаються на непісних продуктах, які не можуть бути такими за визначенням. До їх числа можна зарахувати: майонез, ковбасу, сметану, сир, маргарин та інше. Дороге м’ясо в ковбасах замінюють дешевим соєвим білком, а ціна на них не низька.

ковбаса

Шкідливі продукти

Ти, хто поститься, приділяють більше уваги соєвим продуктам. Лікарі радять відноситись до цього продукту дуже обережно.

Соєві сир, молоко і тофу можуть погіршити перебіг ендокринних захворювань. Соєве борошно– важко засвоюється, та може завдати шкоди травленню.

Пісний майонез, хоч і нижчий за калорійністю, ніж звичайний, але це тваринний продукт, який потрібно вживати в балансі з білками і вуглеводами. А з такого продукту виключають яєчні жовтки, замінюючи їх хімікатами.

майонез

В пісну ковбасу додають у великих кількостях замість м’яса рослинний білок і клітковину, тому що вони позбавлені смаку і додають ваги.

Маргарин використовується замість тваринного жиру. Транс-ізомери жирних кислот шкідливі для здоров’я, тому медики не рекомендують вживати такі продукти.

Нагадаємо, українцям розповіли, чого не варто нести до церкви та святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Великдень українці відпочинуть майже тиждень.

Також Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала кілька порад українцям, які дотримують посту перед Великоднем.