Оператори газорозподільних мереж проігнорували рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Вони продовжують нараховувати споживачам обсяги газу по приведенню до стандартних умов, про що заявив заступник глави департаменту з енергоефективності Нафтогазу Олексій Хабатюк, пише Хвиля.

Хабатюк зазначив: "Облгази проігнорували рішення НКРЕКУ і продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу. Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Чернігівська — це не повний перелік областей, з яких надходить чергова хвиля скарг споживачів. О, несподіванка, — всі вони виключно з групи РГК".

Платіжки за газ

Він також розповів: "НКРЕКУ зобов'язана провести чергову перевірку та підтвердити факт ігнорування облгазами рішень регулятора. Але Верховна Рада не може стояти осторонь, тому що, на жаль, у регулятора за законом про ринок газу і про самий регулятор обмежені повноваження. Це питання енергобезпеки".

Варто відзначити, що ВАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ВАТ "Львівгаз", ВАТ "Вінницягаз", ВАТ "Волиньгаз", ВАТ "Київоблгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ВАТ "Закарпатгаз", ВАТ "Івано-Франківськгаз", ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Миколаївгаз", ПАТ "Дніпрогаз", ПАТ "Сумигаз", ПАТ "Рівнегаз" вже отримали штрафи від НКРЕКУ на 850 тис. кожен за приведення обсягів газу до стандартних умов та донарахування в платіжках українців. Всі вони не погодилися з санкціями, крім ВАТ "Харківміськгаз", яке самостійно усунуло порушення.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Платіжки за газ

Все порушення зафіксовані у двадцяти облгазів в частині приведення обсягів газу до стандартних умов і виставлення завищених рахунків споживачам, при цьому у всіх них проводилися перевірки у березні поточного року.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що якщо Володимир Зеленський щирий у своїх заявах про "Роттердам+", тарифи та ринкові ставки, то він повинен все це скасувати або хоча б переглянути, у разі перемоги на виборах. В такому випадку українцям "буде трохи легше жити, і економіка почне нарешті накопичувати ресурси".

Як повідомляв портал "Знай.uа": вже в травні почнеться переоформлення субсидій на сезон 2019-2020, однак багато українців будуть змушені повторно подавати документи.

Також "Знай.uа" писав, що Кабінет міністрів України прийняв зміни в частині порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води.