В Україні можуть почати видавати додаткову виплату – "тринадцяту пенсію".

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, віце-прем’єр-міністр Павло Розенко розповів, що після автоматичного перерахунку пенсій у цьому році українці можуть сподіватись і на так звану "тринадцяту виплата".

За словами Розенка подібна виплата буде надаватись лише тим, у кого невисока пенсія, проте величезний трудовий стаж.

пенсіонери
пенсіонери

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Розенка, одноразову виплату, яку видали деяким пенсіонерам в березні і ще видадуть в квітні, можуть зробити постійною, але видаватися вона буде в кінці року.

Варто нагадати, що частина українців, які отримують субсидії, не оплачує комунальні послуги вчасно.

За його словами, в Київводоканалу рівень оплати від таких "монетизованих" субсидиантив становив лише 62%. У Київтеплоенерго - лише 73%. З цих цифр випливає, що не всі платять за комунальні послуги вчасно.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нагадаємо, в уряді обіцяють, що з 2021 року пенсійна реформа запрацює на повну. Виплати українці зможуть отримати за накопичувальною системою. Через два роки в Україні запустять другий рівень пенсійної реформи. Він передбачає, що працюючі українці повинні будуть віддавати спочатку 2%, а потім додаючи щороку по 1%, і так до 10% своєї заробітної плати.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям перерахують прожитковий мінімум. Разом з тим зростуть мінімальні пенсії, аліменти, а також штрафи та податки. Таке нововведення передбачено прийнятим законодавством, а очікувана індексація дозволить компенсувати зростання цін.

Також "Знай.ua" писав, що вже в травні 2019 року в Україні повноцінно стартує комунальна реформа. Саме з цього часу почне працювати закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про ЖКП.

У штабі Порошенко працюють ідіоти. Гордон про білборди Порошенко з Путіним