Всесвітній день авіації і космонавтики (Міжнародний день польоту людини в космос)

У цей день відзначається пам'ятна дата, яку присвятили першому польоту людини в космос. Цей день вважається тріумфальним для науки та космічної галузі. У 2011 році він отримав свою другу назву – Міжнародний день польоту людини в космос, за рішенням Генасамблеї ООН з ініціативи Росії.

У 1961 році 12 квітня на космічному кораблі «Восток» Юрій Гагарін вперше облетів орбіту Землі. Цей політ тривав всього 108 хвилин, але став неймовірним проривом. Його ім'я відразу стало відомо у всьому світі. А Генасамблея ООН висловила свою переконаність у тому, що людство зацікавлено у подальшому дослідженні та використанні космосу. Але тільки в мирних цілях.

Тому в честь цього свята різні країни проводять різноманітні заходи: виставки, лекції, семінари, конференції, покази фільмом і багато іншого.

Всесвітній фестиваль вівсянки

Цей фестиваль розпочинається у другу п'ятницю квітня. Він триває три дні і проводиться в Сент Джордж, Південна Кароліна. Вперше його провели у 1985 році, тому що Білл Хантер, який був менеджером супермаркету «Piggly Wiggly», зауважив, що мешканці цього містечка більше купують вівсянки, ніж в інших містах, і подобається вона їм набагато більше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Звичайно ж, в цей день їдять вівсянку, грає музика, проводяться танцювальні конкурси, які тільки підігрівають апетит учасників. Також їдять пироги та інші страви, у складі яких є вівсянка, так як це невід'ємна частина місцевої культури.

Православні свята:

  • Святителя Софроония, єпископа Іркутського
  • Преподобного Іоана Ліствичника, ігумена Синайського.
  • Триває Великий піст.

Іван Лествичник

У цей день православна церква відзначає пам'ять Іоанна Лествичника — християнського богослова і філософа, ігумена Синайського монастиря, який жив у 6-7 століттях. На Русі в цей день пекли спеціальне печиво драбинки. Тобто з тіста робили дві ковбаски, паралельні один одному, а сходинками служили пиріжки. Такі драбинки пеклися для кожного члена сім'ї, тому що це мало принести їм здоров'я. Печиво навіть до церкви приносили, щоб окропити святою водою.

Народні прикмети на 12 квітня

Але були й страшні повір'я в це свято. Люди боялися ходити по двору, тому що вважалося, що домовик скидає стару шкіру, скаженіє і не впізнає господарів. Хтось намагався задобрити його, хтось просто сидів удома до перших півнів, а хтось, навпаки, намагався втихомирити домовика різними способами.

Іменини в цей день

Захар, Іван

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.