У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті святого мученика Іпатія, єпископа Гангрского. Інші назви свята: «Іпатій», «Напередодні Пролеття», «Вогнище», «Біди з домовиком». У Іпатія просили про вигнання бісів і захисту від домовиків, які в цей день куражатся і бешкетують.

Тому сьогодні потрібно помолитися йому про те, щоб він визволив від безпліддя, допоміг при важкій вагітності, або якщо є загроза викидня. До Іпатія можна звертатися, якщо є недостача молока або відкривається кровотеча, пов'язана з пологами. До речі, вважається, що діти, які народилися в цей день, мають незвичайні здібності, а протегує їм сам Іпатій Чудотворець.

Народні прикмети на 13 квітня

Жінка, яка народилася в цей день, має віднести на полі чи в город, або у двір вугілля і розвести багаття. Вважається, що він зможе вилікувати дуже важку хворобу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Хворого слід пронести над полум'ям, але обережно, щоб не обпекти. Також можна проносити над багаттям сільскогосподарський інвентар, тоді він не зламається весь рік. Можна ще спалити якусь стару і непотрібну річ, тоді будинок не постраждає від пожежі.

Побачити домовика 13 квітня віщувало щось украй погане. Домовик на Іпатія часто любив зітхати в підвалі і за піччю. В цьому випадку його запитують, що це він до худу стогне або до добра. Якщо переставав стогнати, значить до щастя. Крім того, вважається, що сьогодні можуть проникнути злі духи. Щоб захиститися від них потрібно старанно молитися святому, намалювати на вікнах, стінах і дверях хрести, а по дому розкласти чортополох. Також не можна вимовляти «біс» чи «чорт».

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.