В Україні курс долара в п'ятницю, 12 квітня, піднявся на 2 копійки.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзначається, що середній курс гривні по відношенню до американської валюти у продажі був встановлений на рівні 27,02 грн/$. При цьому середній курс продажу євро у банках виріс на цілих 5 копійок та сягнув 30,53 грн/€.

У свою чергу Нацбанк встанови офіційний курс гривні по відношенню до американської валюти на позначці 26,83 грн / $. У порівнянні з попереднім робочим днем ​​американська валюта подорожчала на 7 копійок.

валюта
валюта

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також відзначається, що офіційний курс гривні до євро регулятор встановив на рівні 30,18 грн/€. Таким чином, за день європейська валюта подорожчала на 4 копійки.

У свою чергу фінансові експерти вже відзначають, що вже після проведення другого туру виборів президента гривня зміцнить свої позиції. За словами провідних аналітиків, напередодні великих політичних змін попит на валюту перевищує пропозицію. А це в свою чергу призводить до незначного подорожчання долара.

Варто нагадати, що за даними НБУ, в українських банках в березні 2019 року скоротилися гривневі депозити - на 1%, до 539,4 млрд гривень, і валютні - на 0,7%, до 13,4 млрд доларів в еквіваленті. Фінансові експерти розповіли, що подібний рух коштів має своє реальне та зрозуміле пояснення. Зокрема, вони зазначають, що у фінансових установах все менше коштів, адже у березні настала пора великої сплати податків.

НБУ
НБУ

Нагадаємо, націоналізований "ПриватБанк" потрапив у новий гучний скандал. Відомо, що фінустанова потрапила у конфліктну ситуацію з-за "Нової пошти", підвела кур'єрська служба. Так, під час оплати у клієнта списалися гроші, але інформація про оплату з боку банкомату не настав.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні вводять нову систему розрахункових операцій. Вісім новітніх моделей програмних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій включили до реєстру в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що Нацбанк затвердив 20-ку банків-партнерів, з якими буде торгувати безготівковою валютою у другому кварталі 2019 року.

Зеленський переможе, рейтинг Порошенко вже не врятувати - Разумков