У Запорізькій області помітили незвичайне явище.

У п'ятницю, 12 березня, в небі над Бердянськом місцеві жителі спостерігали унікальне і рідкісне атмосферне явище, яке називається гало. Українці в соцмережах поділилися фото цього дивного природного феномену.

Фото Сергія Гавриленка, жителя Бердянська

До слова, напередодні, 11 березня, гало спостерігали жителі Одеси, які також не упустили можливості "зловити" в кадр рідкісне природне явище.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Гало зазвичай з'являється навколо Сонця і Місяця, іноді навколо інших потужних джерел світла, таких як вуличні вогні. Існує безліч типів гало і викликані вони переважно крижаними кристалами в перистих хмарах на висоті 5-10 км у верхніх шарах тропосфери. Вид гало залежить від форми і розташування кристалів. Відбите і переломлене крижаними кристалами світло нерідко розкладається в спектр, що робить гало схожим на веселку. Найбільш яскравими і кольоровими бувають паргелій і зенітна дуга, менш яскравими - дотичні малого і великого гало ", - пояснив на своїй сторінці в Facebook астроном Володимир Кажанів.

Нагадаємо, жителі Об'єднаних Арабських Еміратів стали свідками незвичайного явища. У середині березня в небі утворилась справжня діра.

Як повідомляв портал Знай.ua, у зоні відчуження на річці Прип'ять спостерігали незвичне природне явище.

Також Знай.ua писав, під Києвом було зафіксовано незвичайне природнє явище, яке зустрічається у наших широтах вкрай не часто.