Податківці разом із правоохоронцями в Рівненській області змогли успішно розкрити чергову шахрайську схему легалізації евроблях. Так, зловмисники займалися підробкою документів.

В Україну повернулася забута схема "двійників", коли нерастаможенное авто виготовляли і ставили ті ж номери, як і на аналогічній машині, яка легально зареєстрована в Україні. Шахраї підробляли документи про те, що машина нібито знята з обліку у Польщі чи Литві.

Ділки навіть іноді виготовляли свідоцтво про реєстрацію. Так, поліція навіть знаходила спеціальне друковане обладнання у зловмисників.

Крім того, в окремих випадках вони навіть перебивають номери кузовів. І роблять це настільки професійно, що візуально визначити підробку досить складно.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До того, як правоохоронцям вдалося розкрити схему, дві посередницькі компанії оформили українцям підроблених документів на 200 машин. Відомо, що клієнтів шахраї шукали через соціальні мережі.

Тепер проблеми можуть бути не тільки у зловмисників, але і у нинішнього власника нелегально розмитненого авто. Це буде залежати від того, він був спільником або жертвою. У будь-якому випадку, він може втратити авто.

Нагадаємо, як швидко виявити слабкі місця автомобіля.

Як повідомляв Знай. ua, водіям дозволили не возити з собою автоцивілку.

Знай. ua писав, що термін розмитнення пішов на дні, штрафи в 170 тисяч вже на порозі.