Вчені вже дуже дано вивчають акваторію Чорного моря. Перші експедиції були організовані Миколою Андрусовим в далекому 1890 році. З тих пір фахівці зійшлися в одному: у водоймі завищений рівень сірководню – легкозаймистого безбарвного газу з різким запахом.

Близько 90% об'єму Чорного моря займає саме цей газ. Це означає, що водних ресурсів, придатних для життя морських створінь, залишається 10%.

Періодично газ піднімається до загрозливої позначки 75 метрів. Сірководень робить практично всі верстви моря непридатними для життя. Вже на глибині 100 метрів вченим не вдалося знайти жодних ознак життя.

На думку більшості експертів, велика концентрація сірководню є наслідком вулканічної активності: у воду через тектонічні розломи надходять отруйні гази. Інша версія – сірководень утворюють бактерії сапротрофи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Вчені переконані, що сейсмічна активність рано чи пізно стане причиною вибуху Чорного моря. Наслідки можуть бути найжахливішими - прибережні території будуть заражені концентрованою сірчаною кислотою. Наразі фахівці міркують, які можна вжити заходи для поліпшення ситуації в регіоні.

Нагадаємо, що так звана влада окупованого Криму ввела на територію всього півострова повну бойову тривогу. Так, Російська Федерація вивела на чергування бойові розвідувальні кораблі і судна Чорноморського флоту. Про це стало відомо з повідомлень російських ЗМІ.

За інформацією журналістів, у Національному центрі управління обороною Росії зазначили, що причиною тому стали розпочаті в понеділок, 8 квітня в чорноморських водах навчання НАТО Sea Shield, які проводяться у водах Чорного моря.

Навчання у Чорному морі
Навчання у Чорному морі

Таким чином, сили Чорноморського флоту здійснюють заходи, спрямовані на контроль за діями кораблів НАТО, щоб мати можливість миттєво реагувати на можливі нештатні ситуації.