В поточному році Україна, у відповідності з загальним державним боргом, зобов'язана виплатити понад 450 мільярдів гривень. З них, по зовнішньому державному боргу - майже 150 мільярдів гривень. Про це стало відомо з повідомлення Міністерства фінансів України.

Найбільше навантаження з виплат згідно з державним боргом України, у цьому році припадає на травень і вересень - 77,8 мільярда гривень і 58,5 мільярда гривень відповідно. У загальній складності виплати за держборгом оцінюються в 459,6 мільярда гривень, з них у рахунок погашення - 330,9 мільярда.

Мінфін

За зовнішнім держборгом в поточному році необхідно сплатити 149,8 мільярда гривень, у тому числі в пікових травні і вересні - 43,2 мільярда гривень і 52,2 мільярда гривень відповідно.

У міністерстві відзначають, що в першому кварталі за плановим обсягом виплат у 125,6 мільярда гривень і плану запозичень в 125,9 мільярда гривень вдалося залучити 112,4 мільярда: план внутрішніх запозичень виконано майже у повному обсязі, тоді як зовнішніх - на 71 відсоток.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Гроші

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Євросоюз готовий надати Україні наступний транш макрофінансової допомоги. Зокрема, допомога складе 500 мільйонів євро. Глава Мінфіну заявила: "Європейські колеги високо оцінили прогрес з виконання програми, необхідної для другого траншу макрофінансової допомоги, а також підтвердили готовність надавати інвестиційну і кредитну підтримку проектів Приазов'я".

Як повідомляв портал "Знай.uа": державний банк "ПриватБанк" знову опинився в епіцентрі скандалу - на цей раз конфлікт з клієнтом виник при оплаті послуги доставки вантажів "Нова пошта". Як стало відомо, при проведенні оплати з картки списалася відразу подвійна оплата за надані послуги.

Також "Знай.uа" писав, що влада нашої країни збирається одночасно ліквідувати кілька популярних банків. Мішенню виявилися чотири кредитні установи, а саме: "Софійський", "Укрбізнесбанк", "Петрокоммерц-Україна" і "Укрінбанк".