Будівництво російськими окупантами кримського мосту вже призвело до багатьох проблем. В Азовському морі погіршилася якість води, змінилася берегова лінія, а зараз можуть постраждати дельфіни.

Про це в інтерв’ю виданню "Апостроф" розповів кандидат геолого-мінералогічних наук, незалежний експерт Юрій Медовар.

"Насправді, водообмін порушений, і, звичайно, дуже серйозно можуть постраждати "червонокнижні" дельфіни в Азовському морі. Там може бути болото. Якщо процес триватиме, і наноси будуть збільшуватися, відповідно, глибина протоки — зменшуватися, великі судна не ввійдуть, і вся екосистема накриється мідним тазом. Можуть чистити фарватер, але це одна справа, а є ж ще берега, а там вже водорості стали рости, почалося гниття води, змінюється склад. Одні проблеми", – зазначив експерт.

Кримський міст
Кримський міст

За його словами, будівництво мосту порушило водообмін. Нещодавно в мережі з'явилися фото, на яких видно місця наносів піску і збільшення берегової лінії Керченської протоки. Окрім того, фото підтверджують те, що Кримський міст може знищити судноплавство по Керченській протоці.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також Юрій Медовар вказав на ще одну небезпеку, але вже для самого моста. За його словами, його може знищити сама природа.

"Поруч з мостом є грязьовий вулкан, який проявляє активність приблизно раз у 8-10 років. Нещодавно по телебаченню показували, що в Азовському морі, ймовірно, спрацював грязьовий вулкан: рибалки прийшли ловити рибу, а там двометрові брили глини вийшли з дна моря, і колосальний глиняний масив став на березі. Там така міць, що міст буде просто знесений", – резюмував Медовар.

Раніше в Азовському морі вже вирував потужний грязьовий вулкан.

Нагадаємо, залізничні колії на Кримському мосту можуть пошкодити геологічні умови, великі навантаження і зовнішні фактори, що призведе до справжньої катастрофи.

Як повідомляв "Знай.ua", масштабної екологічної катастрофи не уникнути: Кримський міст знищує все живе, замість моря буде болото.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти в істериці рятують своє творіння, яке може впасти будь-якої миті.