Незважаючи на те, що гривня зміцнилася, аналітики з інвестиційного банку Morgan Stanley дали прогноз, що кінець 2019 року ознаменується для української валюти курсу в 31 грн/дол.

Як стверджують аналітики, в 2020 році українцям варто чекати девальвацію валюти до 32,5 грн/дол.

Курс долара
Курс долара

Також аналітики з Morgan Stanley прогнозують, що НБУ знизить облікову ставку до 14%, а вартість боргів України знизиться.

Курс валют
Курс валют

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Також вони прогнозували теми зростання ВВП до 2,7% в 2019 році і 2,6% в 2020. Дефіцит поточного рахунку буде на рівні 4% від ВВП в 2019 і 3,6% в 2020 році. Фахівці вказують на політичну та макроекономічну невизначеність для інвестицій, а також високу інфляцію.

Варто нагадати, що протягом останнього тижня перед другим туром президентських виборів експерти очікують, що курс долара стабілізується.

Про це стало зрозуміло зі слів старшого аналітика Влаима Иосуба.

"Через тиждень долар на міжбанку може торгуватися поблизу 26,8 грн, а готівковий долар у банках буде котируватися близько 26,7/26,9 грн", - говорить аналітик.

Він зазначає, що за минулий тиждень, другу, що минув з першого туру президентських виборів, долар на різних сегментах валютного ринку змінився до гривні по-різному.

"Різноспрямований і зовсім незначне рух курсу за тиждень, за винятком запізнілого офіційного курсу, говорить про стабілізацію гривні по відношенню до долара поблизу поточних рівнів, яка може зберегтися найближчим часом", - додає експерт.

Курс долара
Курс долара

Так, з п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, який встановив Національний банк України, впав з 27,02 гривень до 26,83 гривень (-0,7%).

Нагадаємо, Аналітики розповіли, що станеться з доларом перед другим туром президентських виборів

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Гривні пророкують неминуче падіння

Також "Знай.ua" писав про те, що Українці масово знімають гроші з рахунків, це загрожує катастрофою