У вівторок, 16 квітня, в Україні очікується холодна погода, на Заході країни - сильні заморозки.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці в Facebook Український гідрометцентр.

Так 16 квітня у більшості областей України пройде дощ. Вночі стовпчики термометрів покажуть +2-7 тепла, вдень +8-13 градусів. На сході країни до +16 градусів.

погода
погода

У західних областях вночі без істотних опадів, сильні заморозки в повітрі 0-5 градусів, вдень дощ, місцями з мокрим снігом, температура +4-9 тепла.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За словами синоптиків, вітер в Україні переважно північно-східний, 7-12 м/с, в західній частині місцями пориви 15-20 м/сек.

погода
погода

В Києві у вівторок – часом дощ. Вночі очікуються пориви вітру 15-18 м/с (перший рівень небезпеки, "жовтий"). Температура вночі 3-5° тепла, вдень 9-11°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, у столиці 16 квітня найвища температура вдень була зафіксована на позначці 26,8 градусів тепла у 1972 році, найнижча вночі – на позначці 3,9 градусів морозу в 1898 році.

Нагадаємо, що за прогнозами синоптиків Українського гідрометеорологічного центру, вночі 15 і 16 квітня в західних областях очікуються заморозки від 0 до 5 градусів морозу, місцями можливі навіть опади у вигляді снігу. У зв'язку з цим синоптики оголосили ІІ рівень небезпеки, помаранчевий.

Зазначають, що вночі 16 квітня в західних областях будуть сильні заморозки в повітрі 0-5°, тому синоптики оголосили II рівень небезпеки, помаранчевий.

Варто відзначити, що про зморозки попередила українців відомий синптик Наталка Діденко.

"Вже найближчої ночі заморозки очікуються в більшості областей Правобережжя України, крім південної частини. На Лівобережжі небо прикриє дощовими хмарами і тому температура повітря утримається від "мінусів". Там, де дощі (див. мапу) - удень +10+14 градусів, де сухо - +6+11 градусів", - написала синоптик в повідомленні.

Також портал Знай.uа повідомляв коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики розповіли, що в нашій країні протягом всього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.