Стало відомо, що буквально за місяць кількість українців, які бажають отримати компенсацію витрат на оплату послуг няні, збільшилася в десять разів і станом на 10 квітня становила 397 осіб. При цьому на початку березня бажаючих було лише 39. Про це йдеться у відповіді Міністерства соціальної політики, передає Хвиля.

"Станом на 1 квітня 2019 року в структурні підрозділи з питань соціального захисту районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських рад, рад об'єднаних територіальних громад подали заяви та відповідні документи 397 осіб", — сказано в повідомленні Міністерства.

У той же час в документі не уточнюється, чи було вже виплачено кому-небудь таку компенсацію і в якому розмірі.

Варто також зазначити, що для забезпечення своєчасного призначення та виплати компенсацій міністерство доопрацьовує функціонал програмного комплексу АСОПД-СОЦ у частині компенсації вартості послуги "муніципальна няня".

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Раніше ми писали про те, що у 2019 році соціальні виплати на дітей збільшаться, однак деякі з них залишаться на тому ж рівні, що і в минулому році. Наприклад, допомога при вагітності зросте до 2207 грн., а виплати матерям-одиначкам з дітьми до 6 років – до 1779 грн. Якщо вік дитини від 6 до 18 років, то допомога становитиме 2218 грн.

Крім того, батьки отримають бебі-бокс, тобто пакет малюка, в який входять одяг, пелюшки, іграшки та інші речі першої необхідності для новонароджених. Загальна вартість такого пакету складає близько 5 тисяч грн.

Нагадаємо, що для отримання субсидії, деяким українцям потрібно повторно заповнити декларацію та надати до служби соцзахисту деякі дані.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міністерстві соціальної політики розповіли про можливе введення в Україні нового виду аліментів: коли дітьми виплачується щомісячна допомога престарілим батькам.

Також портал Знай.uа писав, що близько 13% одержувачів субсидій, які не отримують пенсії, до теперішнього часу не звернулися в Ощадбанк за пересланою державною фінансовою допомогою.