Українським захисникам з початку Операції Об'єднаних сил вдалося повернути під контроль близько 20 кв. км окупованої путінськими бойовиками території Донбасу.

Про це стало відомо завдяки повідомленням командувача ООС, генерала-лейтенанта Сергія Наєва.

ЗСУ
ЗСУ

За словами генерала, українським військовим за час проведення ООС вдалося поліпшити своє тактичне становище на окремих ділянках і взяти під контроль ряд територій. ЗСУ змогли просунутися вглиб деяких ділянок на 2-5 км.

"Ми відновлюємо ситуацію у відповідності з Мінськими домовленостями – тобто, Об'єднані сили не перетинають лінію, встановлену угодами. А також ми створюємо можливість для відновлення інфраструктури та безпечні умови для цивільних", – сказав Наєв.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Варто нагадати, що в середу, 17 квітня, стало відомо про те, що український снайпер ліквідував на Донбасі кулеметника окупантів. Про це повідомляє офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц у Facebook. За словами військового, бойовики щодня обстрілюють позиції військових ООС, ігноруючи Мінські домовленості. Так, окупанти провокують українських бійців вогнем з різних видів зброї і калібрів, диверсійними групами і вогнем снайперів, повідомляє джерело. Однак, уточнив військовий, солдати ЗСУ дають гідну відповідь бойовикам на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок, 15 квітня, в Росії повідомили про припинення співпраці з Північноатлантичним альянсом у військовій і цивільній лініях. Про це заявив заступник голови Міністерства закордонних справ РФ Олександр Грушко.

Нагадаємо, потужна пожежа скувала вулиці Херсона, рятувальники працюють на знос: відео трагедії.

Як повідомляв Знай.uа розсекречено план "Б" Порошенка: "Не можу сказати прощавай".

Також Знай.uа писав, українські воїни готуються збивати російські літаки: потужне відео.