В 2019 році не буде оголошено "великоднє перемир'я" на Донбасі. Про це розповіла представник України в делегації Ірина Геращенко.

Пройшли переговори Тристоронньої контактної групи по Донбасу і після них Геращенко повідомила, що перемир'я не введуть, так як Росія відмовилася підтримати мирну ініціативу України і дотримуватися режиму припинення вогню на свято.

Переговори тривали шість годин, проте завершилися безрезультатно. Відомо, що сторони спілкувалися за допомогою Skype-конференції.

"Так і не з'явився представник РФ в ТКГ Борис Гризлов, російську сторону представляв дипломат Кульмугамедов. РФ категорично відмовилася взяти на себе гарантії додержання режиму тиші, в черговий раз повторивши кремлівські тези про "громадянську війну, внутрішній конфлікт" та необхідності прямого діалогу" з ОРДЛО", - розповідає Геращенко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Передбачалося, що перемир'я оголосять 19 квітня. Однак, як вважають представники України, Росія відчула можливість реваншу після українських виборів і тому стала абсолютно недоговороздатною.

"РФ не змінює своєї тактики. Виборча гонка в Україні та її можливі наслідки не роблять Росію поступливою… Немає жодного сигналу, що РФ готова була змінити позицію, навпаки, чекає ослаблення України і все для цього робить", - резюмує Геращенко.

В цей же час, українським захисникам з початку Операції Об'єднаних сил вдалося повернути під контроль близько 20 кв. км окупованій путінськими бойовиками території Донбасу.

За словами генерала, українським військовим за час проведення ООС вдалося поліпшити своє тактичне становище на окремих ділянках і взяти під контроль ряд територій. ВСУ змогли просунутися в глибину деяких ділянок на 2-5 км.

Нагадаємо, Росія може повернутися до прокачування газу через Донбас.

Як повідомляв Знай. ua, українська армія на Донбасі повернула 20 кілометрів рідної землі.

Знай. ua писав, що у Донецьку знесуть кафе "Сепар", де прибрали Захарченко.