В ніч на 20 квітня земляти матимуть змогу спостерігати за унікальним явищем. На небі зійде "рожевий" Місяць.

Про це повідомляє CNN.

"Повний Місяць у квітні, також відомй як "рожевий" Місяць, з'явиться у п'ятницю (19 квітня - ред.)", - повідомляє джерело.

Рожевий місяць

CNN відзначає, що саме сьогодні Місяць буде на найближчій до Землі відстані навколоземної орбіти. Природний супутник нашої планети здаватиметься особливо великим, ніж зазвичай.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Незважаючи на те, що сьогоднішній Місяць називається "рожевим", саме небесне тіло не є рожевого кольору. Так це явище назвали американські племена на честь квітки, яка з'являється на початку весни, - дикий земний флокс. Таким чином вони рахували сезони і це їм допомагало стежити за графіком збору врожаю.

Ймовірно, Місяць з'являється червоного або помаранчевого кольору через пил, тумани, дим або попіл в атмосфері.

Наступне таке явище, під назвою "квіткове", можна буде побачити через місяць - 18 травня.

В небі над Україною зафіксували унікальне явище

Українці "зловили" в кадр рідкісне природне явище - гало. Українці в соцмережах поділилися фото цього дивного природного феномену. Його помітили у небі над Бердянськом. А за кілька днів до того за ним спостерігали також жителі Одеси.

Нагадаємо, під Києвом було зафіксовано незвичайне природнє явище, яке зустрічається у наших широтах вкрай не часто.

Сонячне гало потрапило в кадр, його зафіксували жителі села Петрівці, що в передмісті столиці.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, які вибрики погоди нам доведеться терпіти до кінця весни.

Також Знай.ua писав про те, що американці зафіксували таємничі знаки в небі. В об'єктиви камер місцевих жителів потрапили справжні інопланетні апарати.