У суботу, 20 квітня, в Україні офіційно розпочався "день тиші" напередодні другого туру виборів президента.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відповідно до чинного законодавства у цей день забороняється будь-яка агітація, як у ЗМІ так і на вулицях українських населених пунктів.

Так, засобам масової інформації забороняється розміщувати політичну рекламу, виступи, інтерв'ю, фільми та будь-яка інформацію про кандидатів у президенти. Такі ж вимоги і до носіїв зовнішньої реклами.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того заборонено проводити концерти та інші подібні заходи за участі кандидатів у президенти або ж на їх підтримку, розповсюджувати агітаційні матеріали, встановлювати агітаційні палатки.

Відзначається, що ці правила діють до закриття виборчих дільниць у день голосування. За порушення вказаних правил передбачена адміністративна відповідальність.

За результатами першогу туру виборів президента України, у другому турі будуть змагатись шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко. За підсумками першого туру Володимир Зеленський відірвався від свого переслідувачі на 14.29%. Другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня.

вибори в Україні
вибори в Україні

Нагадаємо, у мережі з'явилася інформація про те, що у 2010 році президент Віктор Янукович зробив політтехнологу із США Полу Манафорту неймовірною дорогий подарунок. Про це сказано у звіті спецпрокурора ФБР Роберта Мюллера, у якому йдеться про втручання РФ у вибори в США 2016 року.

Як повідомляв "Знай.ua", епопея з президентськими виборами добігає кінця. Вже 21 квітня країна дізнається, хто ж буде головую держави. Ми продовжили цікавитися в українських екстрасенсів, астрологів та магів, як зміниться Україна після виборів, що слід очікувати від майбутнього президента і коли закінчиться війна на Сході.

Також "Знай.ua" писав, що журналіст Олександр Дубинський пролив світло на зв'язок між ключовими політичними фігурами України із колишнім політтехнологом та радником президента-утікача Віктора Януковича Полом Манафортом.

Розслідування по Майдану можуть тривати 15 років, якщо влада не зміниться - Горбатюк