У мережі з'явилася інформація про те, що у 2010 році президент Віктор Янукович зробив політтехнологу із США Полу Манафорту неймовірною дорогий подарунок. Про це сказано у звіті спецпрокурора ФБР Роберта Мюллера, у якому йдеться про втручання РФ у вибори в США 2016 року.

Пол Манафорт
Пол Манафорт

Як виявилося, Янукович подарував Манафорту величезну банку чорної ікри, вартість якої від 30 до 40 тисяч доларів. Спецпрокурору вдалося з'ясувати це з переписки між Манафортом і колишнім російським розвідником Костянтином Кілімніком. Росіянин писав про зустріч з Януковичем у 2016 році, назвавши його "хлопцем, який подарував тобі найбільшу банку чорної ікри кілька років тому".

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Манафорт пояснив, що у 2010 Янукович влаштував званий обід на честь перемоги на виборах в Україні. Там він зробив політтехнологу розкішний подарунок.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше повідомлялося, що стало відомо, як екс-президент України Віктор Янукович і його друг, екс-керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт відмивали гроші. Світло на правду пролила міжнародна журналістська організація OCCRP. Як виявилось, відмиванням незаконних грошей вони займалися через Swedbank.

Пол Манафорт

За інформацією журналістів, у справі була задіяна компанія-одноденка. Вона була створена спеціально для того, щоб переводити хабарі Януковичу і гроші Манафорту.

Янукович зареєстрував чотиримільйонні хабарі у якості авторського гонорару за книгу, яку він нібито написав. А щоб операція виглядала "чистіше", гроші були пропущені через ряд компаній.

Янукович
Янукович

Нагадаємо, у найближчі дні спеціальний прокурор США Роберт Мюллер завершить свою роботу на цій посаді. Як відомо, це пов'язано з завершенням офіційного розслідування справи про можливе втручання Росії у вибори президента США у 2016 році.

Раніше Знай.uа повідомляв, Томенко розповів, що буде з Верховною Радою після виборів.

Також Знай.uа писав, Шевченківський районний суд Києва розглядає можливість зняття арешту з рахунків президента-втікача Віктора Януковича і його оточення.