Поліція отримала 281 повідомлення про порушення на виборах Президента станом на 12 годину неділі.

Про це в ході брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За його словами силовики вже зареєстрували 281заяву щодо порушень пов'язаних з виборним процесом.

Найпоширенішими порушеннями стала незаконна агітація, фотографування бюлетенів, загрози фізичною розправою та спроби винести бюлетені для голосування.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Крім того радник міністра розповів, що лідерами антирейтингу стали Донецька область, Дніпропетровська області та місто Київ.

При цьому він додав, що на службі з охорони правопорядку знаходиться понад 130 тисяч силовиків на всій території України. Ситуація в цілому в країні спокійна і знаходиться під контролем правоохоронців. Як і раніше залишається закритим одна виборча дільниця в Донецькій області.

Варто нагадати, що під час голосування у другому турі виборів президента України у неділю, 21 квітня, просто на одній із дільниць на Тернопільщині помер чоловік.

вибори в Україні
вибори в Україні

"На жаль, вже є і факт раптової смерті біля виборчої дільниці в Тернопільській області", - йдеться на сторінці МВС України у Тwitter.

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, який прийшов проголосувати розповів про найбільші виклики перед новим президентом. Зокрема, митрополит Епіфаній розповів, що Україна перебуває у вкрай важкому стані, через війну. За словами митрополита новий глава держави повинен покласти всі сили для збереження проєвропейського курсу та територіальної цілісності країни.

Як повідомляв "Знай.ua", у день другого туру виборів президента в неділю, 21 квітня, голосування українців стартувало досить інтенсивними темпами. У повідомленні йдеться, що з 8.00 до 11.00, тобто за три години після відкриття дільниць, в Україні проголосували 17,43% виборців.

Також "Знай.ua" писав, що вибори президента України 2019 розтягнулися на два тури. Перший пройшов 31 березня. Його результати оголосили через кілька днів і в нашій країні з'явилися два головних кандидати. Варто зазначити, що ще до офіційного результату стало зрозуміло, що другий тур точно буде і хто в нього пройде.

Розслідування по Майдану можуть тривати 15 років, якщо влада не зміниться - Горбатюк