Після завершення виборів в Україні не перестають вщухати пристрасті, громадяни продовжують доводити одне одному свою правоту, при чому голосніше всіх чутно саме тих, кого менше, яких 25 відсотків. Не минула ця ситуація і повз журналістки Катерини Сергацкової, яка опублікувала звернення під назвою "Привіт, 25 відсотків" у виданні "Заборона".

"25% виборців, які проголосували за Порошенка, програли 73%, які проголосували за Зеленського. Нібито активні програли пасивним. Кажуть, спрацював принцип Парето: 20% зусиль дають 80% результату, а інші 80% зусиль — лише 20% результату. Меншість виявилося безсилим перед більшістю, яка, як прийнято тепер вважати, не цікавиться політикою, не бере участь у суспільному житті, бурчить на владу і чекає дива, яке витягне країну з убогості. 25% вже встигли назвати себе елітою, золотом нації." - починає Катерина своє послання.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Далі журналістка описує ті парадокси, з якими зіткнулася України в ході цієї виборчої кампанії.

"...Люди, переважно виступали роками за свободу вибору і свободу слова, за дотримання прав людини, за закон, дозволили собі слабкість. Ті, хто розробляв програми розвитку критичного мислення та медіа-грамотності, читали тренінги про боротьбу з фейками у новинах, раптово стали поширювати фейки і деколи навіть відмовлялися визнавати, що фейк – це фейк. Просто тому що фейк заспокоював..."

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Розвінчаний головний міф про те, що на сході є один обранець, а на заході - інший. Зеленський став президентом всієї України:
"За Зеленського проголосувала більшість громадян у всіх регіонах України, окрім Львова. Міф про те, що на сході країни живуть одні ватники, а на заході – «бандерівці», виявився розвінчаним."

Ще одним развінчаним міфом Катерина називає те, що в Україні можна вигравати скрізь за допомогою фальсифікацій:

"Ті, хто виступав за закон і боротьбу з корупцією, раптово стали говорити, що будуть щиро радіти фальсифікаціям. Адже було зрозуміло, що без фальсифікацій Порошенко не зможе перемогти Зеленського. Однак вибори пройшли без порушень. Ще один міф – про те, що в нашій країні можна сфальсифікувати все що завгодно, – теж розвінчаний"

виборча дільниця
виборча дільниця

Наостанок журналістка пише про те, що чомусь тих 73% українців звинуватили в неправильному рішенні:
"Чому ви вважаєте, що 13,5 млн громадян зробили неправильний вибір? Якщо за Зеленського проголосували 73%, то хто ті 54%, які віддали голоси в 2014-му за Порошенко? Можливо, відповідь більш складний, ніж відсутність мозку у більшої частини населення країни. Чому ви зараз називаєте Порошенко кращим президентом країни за всю історію незалежності, хоча ще місяць тому змішували його з брудом? В який момент відбулася заміна?"

Петро Порошенко
Петро Порошенко

В одному Катерина впевнена однозначно:
"Відповіді є не тільки у виборців Зеленського і Порошенко, які раптово один про одного дізналися, а й у тих двох відсотків, які зіпсували бюлетені. Вони точно щось знають."

Нагадаємо, Полякова звернулася до Зеленського зворушливим фото.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", астролог терміново попередив Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що Європа одноголосно підтримала Зеленського.