Міжнародний день багатосторонності і дипломатії в ім'я миру

Цей день заснували резолюцією Генасамблеї ООН лише в 2018 році. Тому у цьому році його відзначать вперше. Головна мета свята – популяризувати будь-які ініціативи заради миру і мирні способи врегулювання конфліктів різного характеру і рівня – політичного, економічного, ідеологічного, релігійного або етнонаціонального.

Всесвітній день захисту лабораторних тварин

День встановили ще в 1979 Міжнародна Асоціація проти больових експериментів на тваринах (ИнтерНІЧ), а ООН підтримали цю ініціативу. Спочатку день відзначали зоозахисні організації в різних країнах, зараз же рух проти вівісекції розвивається по всьому світу. Багато активістів різних громадських організацій підтримують його. В цей день всі прихильники гуманної науки і противники дослідів тваринах проводять у різних країнах масштабні заходи та акції, щоб розповісти більше про те, які досліди і експерименти проводять на лабораторними тваринами, що так бути не повинно, залучають громадськість до їх проблем. Багато цих тварин поколіннями приречені на досліди, але є й альтернативна медицина, побутова хімія і засоби особистої гігієни. Тому піддослідним тваринам не обов'язково страждати.

Міжнародний день секретаря

День вперше відзначили в США в 1952 році. Над цим сильно постарався нью-йоркський публіцист Гаррі Клемфусс. День проводять за традицією на Тиждень професійних адміністративних працівників, який вже став традицією в США. Свято відзначають щороку в середу останнього повного квітневого тижня. За деякими даними, професія секретаря одна з 5 найбільш затребуваних у світі. Зараз адмінпрацівник – це не тільки секретар, що приймає телефонні дзвінки і планує графік шефа. Часто ці фахівці мають високу кваліфікацію і досвід, тому від їх роботи теж багато в чому залежить успіх бізнесу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Православні свята:

  • Страсна седмиця. Велика Середа.
  • Священномученика Антипи, єпископа Пергама Асийського.
  • Триває Великий піст.

Антип Водогін

Антипа Пергамський, пам'ять якого відзначається в цей день був учнем Іоанна Богослова, єпископом Пергамської церкви. Антипа вважався у народі святим, який може зцілити зубний біль. Тому саме йому молилися про це. Наші предки дивилися і за погодою у цей день. Якщо пішов дощ, то в лісах багато грибів, а якщо були морози, то буде особливо багато груздів.

Народні прикмети на 24 квітня

Сьогодні не працювали в полі, навіть не висаджували розсаду. Також вважалося, що саме сьогодні ведмідь вже точно виходить зі своєї барлоги.

Іменини в цей день

Антип, Юхим, Іван, Микола, Петро, Прохор, Яків

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.