Скасування Томосу: суд прийняв доленосне для України рішення

У четвер, 25 квітня, стало відомо, що Верховний Суд відмовився оцінювати рішення Верховної Ради, яким вона підтримала звернення чинного президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ). Про це повідомляється на сайті суду.

Скасування безвізу з Україною: посол ЄС розставив всі крапки над "і"

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що на сьогоднішній день немає абсолютно ніяких причин для скасування безвізового режиму з Україною. Таку думку він висловив у четвер, 25 квітня, на зустрічі Європейської бізнес асоціації.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Українцям пояснили, як зміниться життя після мовного закону

Верховна Рада прийняла закон про функціонування державної мови. Його розгляд у парламенті тривав майже 2 місяці. Вже зараз проукраїнські політики, активісти та представники культури заявили, що закон став епохальним та історичним. У свою чергу його противники повторюють гасла про "насильницьку українізацію".

пожежа
пожежа

З Білорусі в Україну прийшла смертельна стихія

Знищено приблизно 30 гектарів українського лісу. Рятувальники чергують на кордоні з Білоруссю через лісові пожежі. Вони рухаються в Україну. Вогняна стихія промчала крізь український кордон і знищує ліси в Рівненській області. Рятувальники роблять все можливе, щоб зупинити вогонь.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Зеленський залишив Україну: куди і чому полетів новий президент

Обраний президент України Володимир Зеленський полетів на вихідні до Туреччини. Про це йдеться у повідомленні на його Facebook-сторінці. Зеленський підкреслив, що домовлявся і діє "відкрито".

"Так ось. Вилітаємо до Туреччини. Відвожу дітей на щорічний фестиваль "Весело". А сам за два дні тому", - пише Зеленський.