Кабінет Міністрів ввів автоматичне переоформлення субсидій для домогосподарств на наступний опалювальний сезон.

Цю інформацію повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра Павла Розенка в Facebook.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Відомо, що система почне працювати з 1 травня поточного року.

"Буквально тиждень тому уряд ухвалив зміни і доповнення в систему субсидій, і ми вже сьогодні внесли такі пропозиції щодо того, що на новий опалювальний сезон не буде у нас стовідсоткової подачі заяв та переоформлення субсидій. Ми прийняли рішення, що з 1 травня 90% субсидіантів отримують перерахунок субсидій на новий опалювальний сезон в автоматичному режимі". Павло Розенко

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нагадаємо, що українців попередили, мінімальна сумма боргу поставить хрест на субсидіях. Як повідомили у Мінсоцполітики, українці, які мають борги з оплати за комунальні послуги і прострочили їх більше, ніж на місяць, на жаль, можуть позбутися пільг від держави. А загальна сума боргу не повинна перевищувати 340 грн.

У профільному відомстві повідомили, що за останній опалювальний період 75% субсидіантів, які отримували гроші на руки, сплатили рахунки за комунальні послуги вчасно.

Проте чверть громадян, які отримують субсидії, накопичили борги і тепер цілком ймовірно, що субсидії вони втратять.

"За даними, отриманими на поточний момент, у середньому близько 75 % одержувачів субсидії у готівковій формі сплатили вчасно комуналку. Це є позитивним результатом, враховуючи, що мова йде про перший досвід монетизації субсидій в історії України", - кажуть у прес-службі Мінсоцполітики.

Раніше стало відомо, чому 13% субсидіантов не змогли отримати пільги. Громадяни, яким нараховано субсидії "живими грошима" так і не забрали їх і не скористалися.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям по-новому будуть виплачувати виплачувати пенсії: "покращення" вже скоро.

Також Знай.uа писав про те, що українцям показали, які пенсії отримують громадяни в різних обласятх. Де найбільші виплати, а де люди ледве виживають.