Нинішні Великодні богослужіння в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі мали кілька особливостей, що виділили їх серед інших.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Наразі вже відомо, що на великодній службі Православної церкви України було прочитано Євангеліє відразу на кілької мовах.

"Зокрема, Євангеліє було прочитано на 8 мовах (українській, грецькою, слов'янською, єврейському, італійською, англійською, французькою, латинською). Крім того, пролунав унікальний передзвін "Христос Воскрес!" У виконанні студентів-дзвонарів Київської православної богословської академії", - йдеться в повідомленні.

Епіфаній
Епіфаній

Популярні новини зараз
Тарифи на тепло змінять, попри мораторій: скільки доведеться платити Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду Яких захворювань можна уникнути, з'їдаючи по одному банану на день: ви здивуєтеся Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло
Показати ще

Варто відзначити, що богослужіння на Великдень очолив особисто митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

Варто нагадати, що глава Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав президента країни Володимира Зеленського з перемогою на виборах і Великоднем.

Митрополит звернувся до політика з важливим проханням. Головний священнослужитель України нагадав Зеленському, що йому довірилася нація, і перед президентом стоїть важливе завдання - захистити країну від російської агресії.

Нагадаємо, напередодні великодніх вихідних предстоятель Української Православної Церкви (ПЦУ) Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до українців з вітальною промовою. У своєму зверненні Митрополит нагадав про важкі часи і побажав віруючим "єдності".

Як повідомляв "Знай.ua", митрополит Епіфаній відзначив, що перед Володимиром Зеленським стоїть непроста місія – Україну необхідно захистити від Путіна і його агресії. До того ж, глава церкви закликає Зеленського зберегти незалежність і єдність країни, продовжувати курс інтеграції України в Європу, зайнятися економічними реформами, продовжити боротьбу з корупцією і прагнути до досягнення справедливості в судочинстві.

Також "Знай.ua" писав, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, який прийшов проголосувати розповів про найбільші виклики перед новим президентом.

За мовний закон голосували депутати, яким довіряє 4% населення - Пальчевський