Заробітна плата – один із ключових показників, який впливає на розмір майбутньої пенсії. Що робити, якщо не можете підтвердити рівень доходів?

Про це пише "Районка".

Якщо підприємство ліквідовано?

Що робити українцям, які збирають на заслужений відпочинок та подають документи для оформлення пенсії, якщо підприємства, установи, організації вже не існує? В разі, якщо архівним установам не передано, заробітна плата для призначення пенсії визначається виходячи з мінімальної тарифної ставки (посадового окладу) за відповідною або аналогічною професією (посадою), передбаченою відповідною галузевою угодою, за календарний рік, що передую року, з якого призначається пенсія.

пенсіонер

Де видають взяти таку довідку?


Такі довідки видають управління праці та соціального захисту населення районних державних адміністрацій, структурні підрозділи з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах рад. Варто зазначити, що колишнім працівникам банків, їх філій (структурних підрозділів). якщо ж таку фінустанову ліквідували, довідки про заробітну плату видає за відповідний період Національний банк України.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

пенсія

Якщо втратили документи?

Відсутність на підприємстві, в установі, організації або в їх правонаступника документів про нарахування та виплату заробітної плати (доходу), а також час і причини, що призвели до втрати таких документів, підтверджуються довідкою роботодавця, правонаступника органу вищого рівня, Національного банку України щодо ліквідованих банків або відповідної архівної установи.

документи

Втрата документів після 1998-го року
А що робити, коли втрачено документи про заробіток після 1998 року? Заробітна плата (дохід) для призначення пенсії за період страхового стажу застрахованої особи за кожен місяць страхового стажу починаючи з 01 січня 1998 року визначається за даними Державного реєстру фізичних осіб – платників податків і Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Нагадаємо, українцям пояснили, як підвищити пенсію.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, українцям пояснили, як оформити субсидію за новими правилами.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні змінили закон про ЖКГ. на українців у травні чекають нові договори, тарифи та нарахування пені за прострочення платежів.