Скандально відомий міністр соцполітики України Андрій Рева пояснив, чому назвав жителів ДНР і ЛНР "мерзотниками".

Андрій Рева
Андрій Рева

За цю заяву чиновник спробував виправдатися на своїй сторінці в Facebook

Міністр заявив, що його висловлювання стосувалося тільки тих, "хто зі зброєю в руках воює проти власної країни".

"Я звернув увагу шановної журналістки, що справжньою причиною страждань людей на окупованих територіях є не українська влада, а російська агресія, окупація. Адже проблеми із соціальними виплатами існують лише там, де уряд не контролює ситуацію. Інтерв`ю тривало більше півгодини. Ми спілкувалися по всіх проблемах тимчасово окупованих територій, в тому числі обговорювали причини окупації. Але коли я подивився сюжет ВВС, то сказати, що я був шокований цим сюжетом - це означає не сказати нічого. Із всього півгодинного інтерв`ю в сюжеті була використана лише одна моя фраза, яку авторка сюжету використала як ілюстрацію нібито мого особистого ставлення до всіх без винятку громадян України, які проживають на окупованій території", - пише Рева.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Однак користувачі звернули увагу на розбіжності між першочерговою риторикою міністра та запізнілими виправданнями і взялися активно коментувати допис посадовця.

"Це не перша резонансна заява міністра. Раніше він говорив, що половина заробітку українців йде на їжу не через низький рівень доходів, а тому що люди занадто багато їдять", "А що ви, як представник уряду, зробили, щоб незахищені верстви населення (пенсіонери, інваліди, тощо) змогли переїхати на не окуповані території?", - пишуть розлючені українці.

Нагадаємо, команда Порошенка останнім часом все частіше і частіше вражає своїми доходами, які ніяк не можна порівняти з заробітними платами українців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, міністр-дієтолог Андрій Рева виступив з дуже важливою заявою про соціальну допомогу уряду для громадян, які видаватимуться в 2019 році.

Також Знай.ua писав про те, що система призначення субсидій на оплату комунальних послуг в Україні знову може змінитися.