У четвер, 2 травня, стало відомо, що бійці Збройних сил України вчилися "робити шашлик" з російських бойовиків на окупованому Донбасі з допомогою українського аналога американського озброєння.

Так, нещодавно військовослужбовці ЗСУ пройшли спеціальний навчальний курс по використанню нової системи "Стугна", яка є українським аналогом протитанкового комплексу США Javelin.

Відповідне відео з тренувань українських захисників опублікував на відеохостингу YouTube відомий блогер Харітин Старський.

Наголошується, що на навчаннях були присутні самі розробники комплексу – інженери конструкторського бюро "Луч". Творці стугни показували бійцям ЗСУ, як тренуватися на системі, застосовуючи симуляцію вогню.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто також уточнити, що "український Javelin" відрізняється від американської зброї більш низькою ціною і можливістю змінювати мету під час стрільби і контролювати наведення ракети на потрібну ціль.

Раніше ми писали про те, що у найближчі дні понад 150 військових елітної 101-ї повітряно-десантної дивізії армії США прибудуть в Україну для тренування наших у Яворівському центрі бойової підготовки і взаємного обміну досвідом. Про це посол України в США Валерій Чалий повідомив на сторінці в Facebook.

Нещодавно він обговорював з начальником штабу американської армії Марком Міллі військове стратегічне партнерство України і США.

Нагадаємо, що підрозділи Об'єднаних сил провели широкомасштабні навчання з протиповітряної оборони. В них взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилася інформація про те, скільки Україна на окупованому Донбасі зазнала втрат за квітень 2019 року. Трагічно загинуло чотирнадцять українських захисників.

Також портал Знай.uа писав, щоб показати, що вічні цінності залишаються вічними, що традиції - це святе, і що навіть війна не зможе відняти у людей свято, українські військові розписали танк у стилі писанки.