У Першій міській гімназії Черкас розгорівся скандал. Вчителька музики вирішила долучити 10-річних дітей до радянського минулого. І не тільки розповіла популярні "факти" кремлівської пропаганди, але й змусила співати пісні радянських часів.

Вчителька на уроці з дітьми вирішила заспівати пісні "Катюша", "Синий платочек" і "Вставай страна огромная". Крім того, після співів дітям включила відео з російським президентом і розповіла, як Радянський Союз, а точніше Росія звільнила Україну від загарбників.

"Щоб матеріал запам'ятався краще, по-російськи вчитель розповідає 10-річним дітям, що Радянський Союз, а точніше Росія, звільнила Україну від загарбників (а то подейкують, що американці також для перемоги багато зробили). Не налазить ні на яку голову", - ділиться враженнями житель Черкас Євген Іванцов в Facebook.

Директор департаменту освіти міськради Черкас Сергій Воронов зазначив, що міська влада могла б відреагувати оперативніше, якби ті, що скаржаться надали якісь відео докази таких кричущих порушень з боку вчителя.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Однак завдяки розслідуванню вдалося встановити, що подібний урок дійсно проводили.

"Сьогодні всі факти, викладені у зверненні, ретельно перевіряються спеціально створеною комісією. На даний момент всі факти підтверджуються. Розраховую на звільнення", - повідомив представник департаменту освіти.

Нагадаємо, в українській школі спалахнув скандал з учителем, адміністрація знизує плечима.

Як повідомляв Знай. ua, Чичеріна накинулася на Макаревича з-за російських паспортів.

Знай. ua писав, що дівчинка відчула на собі методи інквізиції.