Ділянки з корисними копалинами, які розташовані в Житомирській області, продали на електронному аукціоні Держгеонадра.

Аукціон відбувся 22 квітня, пише Журнал Житомир.

Ділянки знаходяться в Олевському районі, де найбільший видобуток бурштину в Україні. Зокрема, Семенівську ділянку площею 19 га продали за 670 тис. 1 грн. Початкова вартість була 30 тис. 420 грн. Вид корисних копалин - бурштин, дозвіл на 5 років. Перемогло ТОВ "Гід Груп" з міста Бровари Київської області зі статутним капіталом 1000 гривень. Компанію зареєстрували лише в 2018 році. У квітні 2019 го в компанії змінився власник, він же керівник: був Дубравський Сергій Валерійович, став Коваль Дмитро Віталійович. Також був змінений вид діяльності: з "неспеціалізована гуртова торгівля" на "розвідувальне буріння".

Ястребецкій ділянку площею 366,6 га, де видобувають циркон-рідкоземельні-флюоритові руди придбали у користування на 5 років за 10 млн 20 тис. Початкова ціна становила 776 тис. 600 грн. Переможцем стало ТОВ "ЦФР Груп". Ця фірма була зареєстрована в квартирі в Києві напередодні аукціону - 3 квітня 2019 року, має статутний капітал 20 тис. Основний вид діяльності "видобуток руд інших кольорових металів".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Юровський ділянку площею 176 га придбало ТОВ "Титан-апатитова група" з пропозицією 10 млн 100 тис. грн. Вид корисних копалин - титан-апатитові руди, дозвіл на 5 років, початкова ціна становила 1 млн 898 тис. 590 грн.

Найбільша ділянка і найдорожчий лот - Пержанське родовище площею 402,7 га продали у користування на 20 років за 76 млн гривень. Початкова ціна була 60 млн 910 тис. 940 грн.
Переможцем стало ТОВ "Пержанська рудна компанія". Ця компанія зі статутним капіталом в 25 тис. Грн була зареєстрована в серпні 2015 року в приватному будинку в Києві, а в грудні 2016 року - перереєстровано в місті Олевськ Житомирської області. Основний вид діяльності "видобуток руд інших кольорових металів".

Нагадаємо, поки українці воювали за мову, Ахметову віддали залишки обленерго: тепер - повна монополія.

Як повідомляв раніше Знай.ua, народний депутат України та соратник поки чинного президента Петра Порошенка Ігор Кононенко прийшов на допит до Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Також Знай.ua писав про те, що перемога Зеленського на виборах не дає спокою ні політикам, ні журналістам, які невтомно гадають, якими будуть перші кроки новообраного гаранта.