Виконуючий обов'язки заступника Голови ГФС України Євген Бамбизов розповів, що в контексті кампанії декларування доходів громадян було проведено ряд заходів за участю музикантів, шоуменів і зірок естради, які мали б подавати приклад як сумлінні платники податків. Відповідний пост він опублікував Facebook.

"З одного боку, зірок, які приєдналися до кампанії, можна називати довго: це і Потап і МОНАТІК, і Тіна Кароль, і Климентій Скрыпников, і Олег Винник, і Костянтин Меладзе – список складається з понад 200 відомих імен… Ними разом задекларовано доходи на суму понад 416 млн грн та погоджено до сплати податків на доходи фізичних осіб 44 млн грн і ще 5 млн – військового збору", - розповідає Бамбизов.

Так, більшість зірок шоу-бізнесу представлені як суб'єкти підприємницької діяльності. Однак на практиці, незважаючи на свій яскравий імідж, зірки далеко не завжди виступають зразковими платниками податків.

"Мабуть, з-за дуже щільних графіків концертів і тренувань. Або ж – декларують відсутність доходів або зовсім незначні суми (наприклад, кілька сотень або навіть – кілька гривень). Часто забувають про доходи, отриманих закордоном", - зазначає він.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для прикладу Бамбизов назвав імена Ані Лорак, DZIDZO, MARUV, KAZKA, Усика та багатьох інших.

"Складається перше враження: творча діяльність значної кількості наших знаменитостей – це суворий шлях безсрібника, який супроводжується ледь не аскетичним способом життя і звичкою давати благодійні концерти – ніяк інакше", - іронізує він.

Однак у той же час ці зірки виглядають цілком забезпеченими і ведуть відповідну публічну життя. Крім того, в ЗМІ регулярно з'являється інформація про їх гонорари, купівлі черговий нерухомості або авто.

"В цілому, згідно численним публікаціям, стан улюбленців публіки в більшості формуються з коштів (переважно готівки) від виступів на корпоративах і доходів, отриманих за кордоном. Причому розцінки за участь у концертах та вечірках варіюються в коридорі 5-50 тисяч доларів або євро за вечір", - резюмує Євген Бамбизов.

Нагадаємо, у Зеленського готують податкові зміни.

Як повідомляв Знай. ua, команда Зеленського готує "подарунок" українським підприємцям.

Знай. ua писав, що Дубинський порадив Луценку "стримати апетити" дружини.