Чи можна зрозуміти, ким ваша дитина стане, коли виросте. Психологи стверджують, що можна. Варто уважніше придивитися до свого чада, щоб зрозуміти в чому його розвивати та підтримувати.

Існують спеціальні тести, які допоможуть визначити тип інтелекту. Американський клінічний психолог Говард Гарднер описав вісім типів.

Лінгвістичний тип

Ці діти рано починають говорити, вони легко схоплюють нові слова і терміни, обожнюють різні історії, казки, рано починають складати і дружити зі словом. Вони багато читають і легко засвоюють алфавіт ще задовго до школи.

Ці діти добре вчаться у школі, вони люблять слухати та розповідати. Гарно запам'ятовують прочитане та почуте. "Лінгвіст" загалом неважко обчислити.

Рекомендовані професії: письменник, сценарист, драматург, журналіст, редактор, маркетолог, піарник, політик, коректор, перекладач.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Логіко-математичний тип

Такі діти швидко вважають, що їм подобається світ цифр і розрахунків. Чудово запам'ятовують дати, цифри, номери телефонів і вліт вирішують математичні завдання. Швидше за все, у дитини з таким типом інтелекту проявляються здібності до аналізу, синтезу, встановлення причинно-наслідкових зв'язків, до систематизації та порядку, абстрактне мислення.

Рекомендовані професії: математик, бухгалтер, програміст, аналітик, вчений, слідчий, логіст, лікар.

Візуально-просторовий тип

Дітей цього типу відрізняє дуже розвинена уява і креативність. Цим дітям не потрібна компанія, вони прекрасно чебе почувають наодинці, самостійно вчаться.Також вони не вибагливі до іграшок та інших матеріальних благ. Досить простої палиці, а все інше уява домалює. Мрійники, які люблять малювати, ліпити, щось створювати, збирати пазли, клеїти. Гарно орієнтуються в просторі, добре розвинена пам'ять на речі та предмети інтерєру, як вони були розташовані.

Рекомендовані професії: дизайнер, архітектор, художник, мультиплікатор, режисер, інженер, винахідник, скульптор.

Тілесно-кінестетичний тип

Здорові, сильні, міцні діти. Мають гарний апетит та не сидять на місці та добре володіють своїм тілом. Їм не бракує сміливості і нічог їх не спинить, щоб підкорити верхівку найближчого дерева. Вони обожнюють щось майструвати своїми руками. Їх важливо хвалити і підбадьорювати, вони гостро реагують на критику, для життєвого успіху їм потрібен грамотний наставник. Для кінестетика підходять всі професії, де людина виражає себе через тіло або жвиражає це своїми руками.

Рекомендовані професії: актор, танцюрист, спортсмен, цирковий артист, акробат, клоун, фітнес-інструктор, хірург, механік, скульптор, фотомодель, телеведучий.

Музичний тип

Це діти, які не одразу починають танцювати, чуючи музику. Багатьом малюкам подобається музика, але цих відрізняє особлива любов до неї, особлива чутливість. Ці діти мають гарний слух та почуття ритму. З раннього дитинства співають та з легкістю освоюють якийсь музичний інструмент.

Рекомендовані професії: виконавець, композитор, диригент, оперний співак, діджей, звукооператор, музичний критик, радіоведучий, музичний редактор, артист.

Натуралістичний тип

Це діти, які дружать з природою і обожнюють тварин. Люблять копатися в землі, садити і стежити за тим, як росте їх рослина. Вони дуже допитливі та прагнуть до різноманітних експериментів, прагнуть постійно відкривати щось нове з того, що їх оточує. Можуть подовгу спостерігати за явищами живої природи - розглядати комах, квіти, рослини, метеликів та мурашок. У школі найбільш успішні в природничих науках.

У майбутньому їм з легкістю даються такі професії: ветеринар, еколог, геолог, моряк, сейсмолог, археолог, генетик, лісник, фермер і все професії, пов'язані з природою і тваринами.

Экзистенційний тип

Незвичайні діти, які різко відрізняються від інших своїм високим рівнем усвідомленості. Вони знаходяться у хорошому контакті зі своїми почуттями, у них великий інтерес до абстрактних матерій. Вони рано починають робити умовиводи і міркують дуже розсудливо не по роках, дивуючи дорослих. Часто такі діти бувають сором'язливими, вони досить серйозні та врівноважені. Також часто можуть ставити питаня батькам, на тему смерті та цікавитись різними абстрактними поняттями. У них незвичайний погляд на світ. Частіш за все, вони керуються власними чуттями, можуть прогнозувати те чи іншу подію, виходячи з власних внутрішніх підказок.

Рекомендовані професії: психолог, психіатр, філософ, священик, політик.

Міжособистісний тип

Його відрізняє високий рівень емпатії. Ці діти добре відчувають людей та їм легко знайти спільну мову з іншими. Ц них гарне почуття гумору, вони товариські, люблять бути в центрі уваги та швидко пристосовуються до нового оточення.

Ці діти у майбутньому можуть опанувати такі професії, як медіатор, психолог, менеджер по продажам, дипломат, педагог, політик, керівник, коуч, бізнесмен тощо.

Змішаний інтелект

Психологи завжди обумовлюються: кожна людина індивідуальна, і цілком можливо, що у дитини змішаний інтелект - це коли два різних типу гармонійно співіснують в одній особистості. Головне, говорять спеціалісти, приймати дитину такою, як вона є та у всьому підтримувати і звісно ж запастися терпінням.

Нагадаємо, медики розповіли, які продукти підвищать інтелект.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікар Комаровський попросив батьків звернути увагу на один важливий симптом у дітей.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський розповів, як спосіб життя батьків може відобразитись на здоров'ї дітей.