Усіх батьків хвилює здоров'я їхніх дітей, а особливо батьків, які доглядають за новонародженими. І в цьому догляді допомагає відомий лікар-педіатр Євген Комаровський, який дає безліч порад та розвіює численні міфи щодо хвороб.

Комаровський розповів, чи можуть діти просто перерости хвороби та що робить їх ще більш хворобливими.

Євген Комаровський

"Угробити не можна, але реально зіпсувати йому життя — однозначно можна", - сказав лікар, відповідаючи на питання про неправильний догляд малюків.

дитина

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Лікар вкотре нагадав про застосування так званих "фуфломіцинів".

"Якщо до неадекватного догляду додасться неадекватне лікування (з безліччю фуфломицинов, профілактичної антибіотикотерапією, необґрунтованими госпіталізаціями, заборонами на прогулянки і т. д.) — так підсумкового результату вже точно не позаздриш", - додав Комаровський.

Лікар Комаровський підкреслює, що здоровя дитини залежить більшою мірою від адекватності батьків та їхнього способу життя, який вони прививають дітям, а не від того, чим та як лікують нащадків.

"Треба зрозуміти головне: адекватність батьків і, як наслідок, адекватність догляду за дитиною визначає дитяче здоров'я не менш ніж на 90%. Ще раз повторю: мами і тата впливають на здоров'я дитини в 10 разів більше, ніж усі лікарі разом узяті. Тільки б ці мами і тата були готові вчитися і брати на себе відповідальність за власних дітей".

Такод спеціаліст додав, що дійсно з віком хворобливість дітей зменшується, але це лише за рахунок правильної тактики батьків. У противному випадку, все молже піти по накатаній.

"Часті дитячі хвороби — це, як правило, ГРВІ. Частота ГРВІ з віком однозначно зменшується, але дорослий, який не взявся за розум і не змінив параметри свого способу життя, зазвичай встигає "заробити" цілий букет хронічних болячок", - підсумував лікар.

Нагадаємо, Комаровський розповів про вплив на дитячий організм солодких газованих напоїв.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, Комаровський навчив матусь міряти температуру.

Також портал Знай.ua писав, що Комаровський відповів на питання про антибіотики та доцільність їх застосуваня.