Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про антибіотики дітям.

Євген Комаровський

"Запитання. Деякі батьки дуже часто використовують антибіотики. Як часто можна використовувати антибіотики, щоб не нашкодити?

Відповідь. Антибіотики використовуються не тоді, коли батьки вважають, що їх пора давати, а коли є бактеріальна інфекція, і більше ніколи. Є бактеріальна інфекція, яка лікується антибіотиками – ми призначаємо антибіотики. Все. Ніколи в нормальній країні, в нормальному суспільстві не повинен продаватися антибіотик батькам, не повинна мама приймати рішення про використання антибіотика. Це взагалі, я вважаю, соціальний злочин. Це неприпустимо. Саме це безконтрольне застосування антибіотиків приводить людство на межу катастрофи, коли у світі з'являються бактерії стійкі до всього. Давайте думати, приймати правильні рішення. Антибіотики – це лікарі. Прокладки на кранах повинні змінювати сантехніки, а антибіотики призначати люди з вищою медичною освітою. Все. Крапка", - написав лікар.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Раніше ми писали, що відомий і медійний український педіатр Євген Комаровський розповів батькам, як зробити безпечною дитячу кімнату. Так, серед іншого, лікар радить подбати про вікно, щоб воно було безпечним для дитини в її кімнаті, а на підвіконні щоб нічого не стояло, оскільки рано чи пізно це впаде комусь на голову. Також Комаровський розповідає про укріплення меблів в дитячій кімнаті і безпеку розеток.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.