У понеділок, 13 травня, Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію НБУ на рішення Окружного адмінсуду Києва від 2 березня 2018 року.

Нагадаємо, що Окружний суд Києва задовольнив позов колишнього акціонера Приватбанку кіпрській компанії Triantal Investments Ltd.

Приватбанк
Приватбанк

За словами голови управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту НБУ Віктора Григорчука, національний банк України не згоден з рішенням суду і скоро подасть скаргу.

Також Григорчук запевняє, що порядок і підстави для проведення планових і позапланових перевірок у банках регламентуються відповідним положенням Нацбанку і в разі виявлення істотного погіршення фінансового стану банку, НБУ має підстави для проведення відповідної перевірки.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

"Перевірка фінансової стійкості банків, особливо системно важливих, є не тільки одним із пріоритетних завдань регулятора, що є складовою забезпечення фінансової стабільності в Україні, але і відноситься до виключних повноважень, закріплених законом. Саме тому варто виважено підходити до вирішення спорів, у яких оскаржуються наглядові дії Національного банку з метою забезпечення стабільної роботи банківської системи ", - каже голова управління.

Варто нагадати, що Представники команди новообраного президента України Володимира Зеленського заявили, що ПриватБанк неможливо повністю денаціоналізувати.

Про це розповів радник Зеленського з економічних питань Олександр Данилюк в інтерв'ю виданню LIGA.net.

Він нагадав, що київський суд задовольнив позов колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського і визнав її незаконною націоналізацію. Однак Данилюк також додав, що на практиці рішення суду майже неможливо втілити в життя.

Нагадаємо, ПриватБанк масово залишають клієнти

Як раніше повідомляв "Знай.ua", В Приватбанку зробили термінову заяву

Також "Знай.ua" писав про те, що ПриватБанк опинився в епіцентрі скандалу