У православному церковному календарі цей день присвячується перенесенню святих мощей братів-великомучеників князів Бориса і Гліба. Інші назви свята: «Борисов день», «Бариш-день», «Свистопляски», «Солов'їне свято». Сіячем день прозвали через те, що на Русі з 15 травня починали сіяти гарбузи і огірки.

Цей період якраз підходить для того, щоб висадити більшість рослин: овочів, квітів, навіть дерев. І кожен день у наших предків був відведений під певні культури. Сьогодні потрібно посадити ті рослини, яким особливо потрібно тепло: кабачки, гарбузи і огірки. При цьому обов'язково треба садити їх на гнойові грядки або навіть купи. Якщо сіяти пізніше, то врожаю вже може і не бути. А щоб отримати багато плодів, необхідно занурити в грядці товкачик від ступки. Поля теж засівали, але це більш тривалий процес, який триває не один день.

Для торговців сьогодні є особливі прикмети, тому що якщо торгувати сьогодні, то цілий рік буде великий прибуток. Ввечері потрібно влаштувати застілля, а також поділитися їжею з бідняками. Тому що вважається, що якщо поділитися малим, то отримаєш велике. В народі є ще одне грошове повір'я. Треба до сходу сонця порахувати всі гроші, навіть ті, які заховані. Тоді в справах буде удача і хороший прибуток.

Народні прикмети на 15 травня

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ще сьогодні такий день, що людям складніше відмовити вам у проханні. Ви можете використовувати це для своїх цілей. Наприклад, попросити підвищення, або щось, що ви давно хотіли.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.