В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун підтримала рішення комітету Верховної Ради стосовно рекомендації законопроекту про використання медичного каннабіса в Україні.

Про це вона написала в Twitter.

Зокрема, Супрун розповіла, що медичний канабіс допоможе понад двом мільйонам українців, які хворіють хронічними захворюваннями.

"Комітет Верховної Ради з прав людини одноголосно підтримав законопроект про використання каннабіса в медичних цілях. В Україні медичний канабіс зможе допомогти щонайменше 2 мільйонам людей, що страждають від хронічного болю, зокрема пацієнтам з онкозахворюваннями", - написала міністр.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто відзначити комітет Верховної Ради України з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин одноголосно вирішив зареєструвати законопроект про легалізацію медичного використання канабісу.

"Рішення таке: ми подаємо законопроект, який приймається в першому читанні, приймаємо це за основу, а далі розглядаємо, які є бачення розвитку цього напряму", - сказав доповідач з цього питання член комітету Георгій Логвинський. Він сказав, що документ, який має умовну назву "законопроект про право на життя", зареєструють у парламенті цього тижня. Члени комітету одноголосно підтримали запропонований проект рішення.

Нагадаємо, вчені з Університету Джонса Хопкінса в США вирішили провести незвичайне розслідування. Завдяки онлайн-опитуванню їм вдалося з'ясувати, що приблизно дві третини людей, які вважають себе атеїстами, перестають себе так ідентифікувати після містичного досвіду. Цей досвід викликаний у тому числі прийомом наркотичних речовин.

Як повідомляв "Знай.ua", візуальні галюцинації у людей можуть виникнути в результаті багатьох причин, в числі яких психоделічні речовини і психіатричні захворювання. Ннещодавно група дослідників з університету штату Орегон спробувала отримати більше інформації про те, як галюцинації впливають на мозкову діяльність.

Також "Знай.ua" писав, що небезпека синтетичної марихуани в порівнянні з натуральним аналогом офіційно доведена. Слід зазначити, що препарат, який називають К2 або "спайсами", неодноразово пов'язували з серйозними побічними ефектами, такими як припадки і психоз.

Порошенко і Рада зривають інавгурацію Зеленського. Валерій Клочок