Стало відомо, що на окупованому Донбасі російські військові поширюють інформацію про можливе підвищення зарплат бойовикам з числа місцевого населення у разі прийняття ними громадянства Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Крім того, згідно з інформацією української розвідки, грошове забезпечення сержантському та рядовому складу російських військових регулярно затримується і не виплачується в повному обсязі.

"Зазначене призводить до зростання протестних настроїв серед особового складу. Так, в окремих передових підрозділах противника більше третини особового складу виявили бажання достроково звільнитися з військової служби, зросла кількість випадків самовільного залишення місця служби і дезертирства", - передає дані розвідки прес-служба Міністерства оборони.

Раніше ми писали про те, що жителі окупованих територій Донбасу, які спокусилися на російські паспорта, виявили, що цей документ значно обмежує їх права.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Оформлені за спрощеною процедурою паспорти громадянина Росії для жителів ОРДЛО мають примітку про "обмежені можливості". Так, російські паспорти будуть дійсні лише на території однієї області РФ.

Нагадаємо, що Європейський Союз не буде запроваджувати нові санкції проти РФ через їх вирішення роздавати паспорти жителям Донбасу. Про це повідомили міністри закордонних справ держав-членів ЄС, які зібралися в Брюсселі.

Як повідомляв портал Знай.uа, політика Російської федерації по відношенню до України ніколи не зміниться, навіть якщо помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова замінить екс-посол Росії в Білорусі Михайло Бабич. Таку думку висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Також портал Знай.uа писав, якщо Рада Європи піде на поводу у деяких його членів і прийме рішення про зниження санкційного тиску на Росію, це "вб'є" мінський процес. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.