Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала офіційне розслідування правомірності дій колишнього президента Порошенка у справі розкрадання компанії "Енергомережа".

Про це 22 травня повідомляє прес-служба САП.

Зокрема, відзначається, що за результатами зустрічі антикорупціонери прийняли рішення про внесення відомостей до ЄРДР у яких фігурують нардепи і різного роду представники органів державної влади.

"За результатами особистого прийому Холодницького гр. Крючкова щодо правомірності дій колишнього президента, ряду вищих посадових осіб органів державної влади, народних депутатів… прийнято рішення та внесено інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - відзначили у відомстві.

Причиною цього у САП зазначають інформацію:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще
  • щодо злочинної діяльності службових осіб ПАТ "Центренерго" та Фонду державного майна;
  • щодо злочинної діяльності службових осіб ПАТ "Центренерго" при закупівлі вугілля;
  • за фактом заволодіння службовими особами ПрАТ "Нижньодністровська ГЕС" та ПАТ "Укргідроенерго" за попередньою змовою з іншими особами майном та коштами вказаних підприємств;
  • щодо зловживання службовим становищем службовими особами ПАТ "Черкасиобленерго" та ПАТ "Азот".

При цьому Крючков розповів, що наглядова рада державної компанії "Центренерго" спільно з керівництвом фонду державного майна між собою розповідили, хто займатиме ключові органи оперативного управління у компанії "Центренерго".

Більше того за його словами розкрадання "Центренерго" координував сам колишній президент через близького соратника Ігоря Кононенка. За попередніми висновками, результатом незаконних дій могло стати відчуження близько 6 млрд грн.

"Як стверджує заявник, спільні дії вказаної групи осіб координувалися Народним депутатом України Кононенком І.В. та колишнім Президентом України", - зазначили у прес-службі САП.

Крім того Крючков розповів, що основною схемою розкрадання коштів стало завищення цін і закупівля вугілля через фіктивні компанії.

Нагадаємо, народний депутат України та соратник поки чинного президента Петра Порошенка Ігор Кононенко прийшов на допит до Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Його викликали на допит через корупцію в енергетичній сфері, яку розслідували журналісти програми "Схеми".

Як повідомляв "Знай.ua", колишній депутат Верховної Ради Дмитро Крючков, екстрадований з Німеччини, назвав імена політиків, з якими співпрацював на посаді глави правління “Енергомережі”.

Також "Знай.ua" писав, що більше 30 нардепів стали фігурантами кримінальних справ. Їх можливі злочини розслідують слідчі з ДБР. Директор відомства Роман Труба розповів, що більшість нардепів фігурують у справах про нецільове використання коштів з бюджету.