Колишній депутат Верховної Ради Дмитро Крючков, екстрадований з Німеччини, назвав імена політиків, з якими співпрацював на посаді глави правління “Енергомережі”.

Про це пише Рoliteka з посиланням на LB.ua.

“В кінці 2014 року президент Порошенко зібрав РНБО для розгляду питання про скорочення в пікові періоди споживання електроенергії через конфлікт в Криму. Тоді генерація не покриває потреби. За підсумками РНБО секретар Турчинов доручив Мінпаливенерго провести конкурс з добору компаній для імпорту електроенергії. Конкурс був проведений і були обрані дві компанії: ДТЕК “Енергомережи”, які порівну розділили обсяги для постачання електроенергії. Ми постачали електроенергію на абсолютно законних підставах “, – розповів Крючков.

Популярні новини зараз
Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Він додав, що відразу після укладення контрактів на поставку електроенергії до нього приїхали “люди від Порошенка”.

“Не буду зараз називати прізвища, де мені запропонували: для реалізації контракту поставки електроенергії, щоб я поділився частиною корпоративних прав енергомережі”, – сказав Крючков.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

За словами Крючкова, стосовно цих об’єктів з ним регулярно спілкувався заступник голови фракції “Блок Петра Порошенко” Ігор Кононенко. Вони зустрічалися і проводили переговори на підставі “телефонних розмов” Кононенко з президентом.

Крючков заявив, що “на наступний день після призначення Вовка головою НКРЕ мене попросили з Адміністрації президента провести з ним зустріч і ввести в курс справи. Я таку зустріч провів в офісі на вулиці Володимирській … Зустріч була не наодинці, а за участю ряду директорів заводів “.

У середу, 17 квітня, у Солом’янському райсуді Києва проходить засідання у справі колишнього депутата, голови правління ХК “Енергомережи” Дмитра Крючкова, який є фігурантом у справі про присвоєння 346 млн грн “Запоріжжяобленерго”, в якому більше 60% акцій належить державі. Розслідування триває з грудня 2015 року.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро викликало на допит соратника президента Петра Порошенка і заступника глави фракції БПП Ігоря Кононенко і бізнесменів Григорія та Ігоря Суркісів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ураїнцям показали свіжі рейтинги кандидатів у резиденти Петра Порошенка та Володимира Зеленського перед вирішальним другим туром виборів.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії в Боярці прямо під час уроку розповідала дітям, за що треба любити Порошенка і ненавидіти Зеленського.