Ураїнцям показали свіжі рейтинги кандидатів у резиденти Петра Порошенка та Володимира Зеленського перед вирішальним другим туром виборів.

Зеленський і Порошенко
Зеленський і Порошенко

Про це повідомляє Київський міжнародний інститут соціології та публікує відповідні дані.

Дослідження, проведене у період з 9 по 14 квітня, свідчить про те, що за Володимира Зеленського готові проголосувати 72% українців, у той час як за чинного главу держави Петра Порошенка - лише 25%.

Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Таким чином, розрив між двома претендентами складає 47%.

"Точний розподіл підтримки такий: за Володимира Зеленскього в другому турі готові проголосувати 72,2% виборців, які визначилися і прийдуть на вибори, за Петра Порошенка – 25,4%. Ще 2,4% хочуть зіпсувати бюлетень", - відзначають соціологи.

вибори в Україні
вибори в Україні

Із загальної кількості опитаних 48,4% українців проголосували б за Зеленського і 17% за Порошенка. Ще 17,9% українців досі не визначилися з вибором у другому турі, 1,6% мають намір зіпсувати бюлетень, 6,3% не мають наміру брати участь в голосуванні, а 8,8% відмовилися відповідати на запитання.

Нагадаємо, команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського відповіла на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, передає Цензор.НЕТ.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

В штабі Зеленського заявили, що Крим, безумовно, є окупованою територією України. Весь цивілізований світ визнав цю протизаконну окупацію, організовану у насильницький спосіб. Крим був, залишається і буде частиною України, яка повинна повернутися до її складу з компенсацією з боку Росії за завдані окупацією збитки, з урахуванням відшкодування постраждалим та сім'ям загиблих від російських репресій.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Михайло Саакашвілі звернувся до можливого майбутнього Президента України Володимира Зеленського.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі

Екс-Президент Грузії закликав Володимира Зеленського від початку починати знищувати корупційну гідру і не дати шансу кланам та баригам взяти реванш.

Також Знай.ua писав про те, що у понеділок, 15 квітня, під Києвом поліцейські затримали озброєну групу з трьох осіб, у яких вилучили зброю та боєприпаси.