Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальну справу проти народного депутата Сергія Лещенка через купівлю квартири в центрі Києва.

Про це повідомила прес-служба САП.

Наразі вже відомо, що прокурори САП відкрили кримінальне провадження за фактом "можливого отримання хабаря". У САП додали, що розпочали слідство через певні публікації у ЗМІ начебто нардеп придбав квартиру за кошти, які отримав у вигляді неправомірної вигоди.

"Відповідно опублікованої у ЗМІ інформації народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі", — йдеться у повідомленні.

Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому відзначається, що досудове розслідування здійснюватимуть детективи Національного антикорупційного бюро.

Зазначимо, що цю квартиру Лещенко купив разом зі своєю дівчиною майже три роки тому.

Варто нагадати, що адвокат Трампа Рудольф Джуліані відзначив, що новообраний президент Володимир Зеленський для виконання своїх передвиборчих обіцянок має очиститися від "прилипак" з минулого та кримінальних олігархів. Він вказав, що українські президентські вибори здивували світ демократичністю та прозорістю. Тепер — час для переходу влади та можливості Зеленського виконувати свої обіцянки.

Нагадаємо, журналіст Олександр Дубинський прокоментував скандал навколо нардепа Сергія Лещенка, якого адвокат Трампа назвав "особистим ворогом президента США". Журналіст додав, що наразі Лещенко "відхрещується" від політичного підтексту цієї історії.

Як повідомляв "Знай.ua", нардеп Сергій Лещенко відреагував на висловлювання адвоката Трампа Рудольфа Джуліані. Особистий адвокат президента США раніше заявив, що Лещенко – один з "ворогів президента США". Лещенко зазначає, що генпрокурор ввів в оману адвоката Трампа та інших мешканців США, оскільки хоче утримати свій пост.

Також "Знай.ua" писав, що адвокат із команди новообраного президента Володимира Зеленського Андрій Богдан, якого журналісти називають одним із претендентів на пост глави Адміністрації президента, розповів про можливі призначення у ній.

Зеленський проти ВРУ: як Порошенко "кував перемогу" Зе. Пальчевський