У понеділок, 27 травня в одеській Південної колонии загального режиму №51 ув'язнені захопили заручників. Пізніше заручників відпустили. Про це сказано в повідомленні на сайті Територіального управління Державного бюро розслідувань.

Так, слідчі вже почали досудове розслідування за фактом службової недбалості працівників державної установи "Південна виправна колонія №51" в місті Одесі.

Бунт, на думку ДБР, спровокували звірячі умови утримання засуджених, а також погана якість продуктів харчування. Про ці факти знала адміністрація колонії, їм повідомляли регулярно. Проте у відповідь на скарги ніяк не реагували, а ув'язнені не бачили ніяких спроб хоч щось змінити.

"Такі дії призвели до того, що на території колонії стався бунт засуджених в результаті якого почалася пожежа. Вогнем було пошкоджено будівлю установи виконання покарань, пожежну техніку та інше майно", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Родичі ув'язнених розповіли, що їм навіть кашу подають з черв'яками і сварки почалися ще за кілька днів до повстання. У діях працівників "Південної виправної колонії № 51" та інших працівників правоохоронних органів слідчі ДБР вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Зараз тривають першочергові слідчі дії.

"Колонія вже давно на "чорному ходу". З керівниками колонії у засуджених було досягнуто домовленостей про розцінки на "заборону". Дозволено було багато. І виїзди в ресторани, і побачення з повіями, і багато іншого. Але останнім часом керівники почали піднімати ціни. Ось засуджених це і обурило, вони почали висловлювати невдоволення", - розповів адвокат.

Нагадаємо, стало відомо про перші жертви в одеській колонії.

Як повідомляв Знай. ua, на місці бунту залишилося попелище, ніхто не зміг врятуватися.

Також Знай. ua писав, що перед повстанням одеську колонію відвідали ті, хто там повинен був сидіти .