Вознесіння Господнє у західних християн

Вознесіння Христа на Небеса за переказами сталося на Оливній горі біля Віфанії. Дата залежить від дня Пасхи, так як святкується на 40-й день після неї. Щоб наочно показати людям цей процес, у деяких римо-католицьких церквах піднімають статую Христа до самої стелі храму. У цей час проводять різні церемонії та співи.

День батька в Німеччині

День батька є і в Німеччині, його офіційно встановили в 1936 році. Історія свята сягає ще 18 століття. Тоді на честь свята Вознесіння в країні проводили різні ходи і ритуали, а також посвячували юнаків у чоловіків і вшановували найкращих представників чоловічої статі.

Національний День картоплі в Перу

В Перу картоплю просто обожнюють і вважають культурною спадщиною, а також національною гордістю країни. Батьківщина картоплі – Південна Америка, і перуанці вважають, що вона з'явилася в їх країні 8 тисяч років тому. Свято вважається загальнонаціональним днем, його заснували в 2005 році, щоб підвищити споживання цього овоча, а святкують день ще й на національному рівні. За традицією під час святкування проводять концерти і конкурси, гуляння і дегустації, присвячені картоплі, по всій країні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

День святої Жанни д’Арк

Це свято відзначається як не дивно католицькою церквою. Жанну д’Арк вважають покровителькою Франції і військових. Справедливість щодо цієї жінки відбулася у 1920 році, коли указом папи Бенедикта XV її зарахували до лику святих. Але люди поклонялися їй ще багато століть до цього.

Православні свята:

  • Апостола Андроніка і святої Іунії, помічниці його.
  • Седмиця 5-та по Пасці.

Євдокія Свистунья

В день святої Євдокії, пам'ять якого відзначається в цей час, було прийнято підгортати картоплю. Також були особливі прикмети в цей день: "Яка Євдокія — таке і літо; в дощову Явдоху місяць народився — до мокрого літа, а якщо дме ще і північний вітер — до літа холодного. Крім Євдокії, шанували і Андроніка, якого на Русі називали Ондроном. Його вважали рятівником від посухи.

Народні прикмети на 30 травня

Іменини в цей день

Адріан, Афанасій, Євдокія, Степан

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.