Всесвітній день без тютюну

Цей день оголосила Всесвітня організація охорони здоров'я в 1988 році, зараз він світовий та міжнародний день ООН. Кожен рік інформують громадськість про наслідки, які можуть виникнути через вживання тютюну. Навіть поставили завдання домогтися того, щоб в 21 столітті взагалі більше не було проблеми тютюнопаління.

Всесвітній день блондинок

За офіційним варіантом, ініціаторами свята стали блондинки адвокати з Америки, тому що їх колеги-чоловіки не сприймали їх як рівних. Вважали, що їх рівень інтелекту нижчий і тому не давали просуватися по кар'єрних сходах. Звичайно ж, блондинкам це набридло, і вони почали боротися за свої права, в тому числі за допомогою цього свята. Хоча є версія, що поштовхом для свята став фільм «Блондинка в законі».

День пам'яті жертв політичних репресій і голоду в Казахстані

В Казахстані цю пам'ятну дату встановив Президент своїм Указом від 5 квітня 1997 року. В цей день згадують не лише невинно загиблих, зниклих і постраждалих від політичних репресій, тих, що позбулися будинку через насильницьку депортацію, але і тих, хто помер від голоду під час колективізації.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ніч Могутності і Приречення — Ляйлятуль-кадр

Це дуже важлива ніч у місяці Рамадан. Вважається, що перші сури Священного Корану були послані Мухаммеду саме в цю ніч. Свято відмінно підходить для здійснення покаяння серцем і мовою для мусульман, щоб Аллах простив гріхи. Також в цю ніч здійснюють намази, які пропустили, читають Коран, аналізують помилки, прощають образи і будують плани на майбутнє.

Православні свята:

  • Пам'ять святих отців семи Вселенських Соборів.
  • Седмиця 5-та по Пасці.
  • Пісний день.

Федот Овсяник, Сім дів

В цей день шанують 7 мучениць – 7 дів, які постраждали за віру в часи правління Діоклетіана. Їх страждання описані в житії племінника однієї з них – мученика Феодота. В цей день відзначають і його пам'ять. На Русі його вважали помічником весни і багато обрядів проводилося біля дуба. Це дерево було дуже важливим у житті наших предків, вважалося навіть, що саме на ньому, а не на яблуні ростуть молодильні яблука.

Народні прикмети на 31 травня

Іменини в цей день

Олександра, Андрій, Богдан, Василь, Давид, Денис, Іраклій, Клавдія, Христина, Лев, Макар, Матрона, Михайло, Павло, Петро, Семен, Фаїна, Федір, Федот, Юліан, Юлія

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.