Нафтовий танкер "Волгонефть-268" пришвартувався у Запоріжжі, проте відомо, що незадовго до цього він часто відвідував закриті порти анексованого Криму. Саме тому він позбавлений права знаходитись в українських портах.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Маршрут судна з припискою в Азові Російської Федерації пролягав до румунської Констанци.

Вже кілька років танкер перевозить туркменське дизпаливо, яке використовується українською армією. Судно розвантажують в Запоріжжі , котре ніколи не зазначається, як кінцевий пункт маршруту "Волгонефть-268".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фахівці кажуть, що російські кораблі в українських територіальних водах починають використовувати маскування.

"Постачальники, наприклад, паливно-мастильних матеріалів, приховують прапор танкерів, приховують справжні маршрути. Якщо вони завантажуються в Росії або в Туркменістані, то вони вказують попередньо кінцевий маршрут, наприклад, порти Румунії або Туреччини", - каже колишній прокурор Сергій Жолонко.

Зазначається, що після проходження митного контролю моряки "Волгонефть-268" зняли російський прапор. Причиною цього є звіт представника президента України в Криму, де зазначалося, що цей корабель помічали в закритих портах Керчі.

Питання виносили навіть на РНБО, але безрезультатно – корабель і далі безперешкодно возить нафту. Така сама ситуація з алжирським Seabreeze, який бачили в Криму – одного разу його не пустили, але нині корабель стоїть у порту "Південний" поблизу Одеси.

Нагадаємо, що Путін готується до військового захоплення ще двох областей України: названо фатальну дату

Також портал "Знай.ua" писав, що трагедія на Дунаї: в Угорщині кинули за ґрати українського капітана

Портал "Знай.ua" також інформував, що трагедія у Будапешті: в загибелі людей на судні знайшли "український слід"